Αρχική Νέα Αθλητικά Σκάκι στο Μουσείο Μαστίχας από Φάρο Βαρβασίου και Παναγία Καλλιμασιάς

Σκάκι στο Μουσείο Μαστίχας από Φάρο Βαρβασίου και Παναγία Καλλιμασιάς

96

Καλοκαιρινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιούνται την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.
Αναβιώνοντας το θεσμό των καλοκαιρινών σκακιστικών εκδηλώσεων, που αποτέλεσε στο παρελθόν ορόσημο για τα πνευματικά και αθλητικά καλοκαιρινά δρώμενα του νησιού και πόλο έλξης σημαντικού αριθμού αθλητών και επισκεπτών, ο Mορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» και ο Σκακιστικός Όμιλος Παναγίας Καλλιμασιάς, συνδιοργανώνουν αυτό το ολοήμερο Σκακιστικών Εκδηλώσεων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 11.00 π.μ. θα γίνουν ελεύθεροι αγώνες σκακιού και παράλληλες δράσεις
15:00 – 17:30 Σιμουλτανέ (διεξαγωγή αγώνα όπου ένας ισχυρός παίκτης θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό αντιπάλων) με προσκεκλημένο τον προπονητή σκακιού και παλαιό παίκτη του Φάρου Βαρβασίου Δημήτρη Μαυρέα.
18:00 – 20:00 Τουρνουά Rapid Chess (γρήγορου σκακιού)
Οι παλιοί και νέοι παίκτες των δυο Συλλόγων θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του Μουσείου Μαστίχας, παιδιά και ενήλικες από τα γύρω χωριά, αρχάριους και προχωρημένους, προωθώντας το κορυφαίο πνευματικό άθλημα με το σύνθημα: «Όλοι μπορούν να παίξουν Σκάκι!!!»