Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σκυλίτσειο: Τμήμα αιμοδοσίας πρότυπο- έτοιμο να βοηθήσει την Αττική

Σκυλίτσειο: Τμήμα αιμοδοσίας πρότυπο- έτοιμο να βοηθήσει την Αττική

180

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών και στη Χίο για την προσφορά αίματος και ήδη έγιναν οι πρώτες αποστολές 12 και 11 μονάδων τις δύο τελευταίες ημέρες σε νοσοκομεία των Αθηνών που έχουν ανάγκη λόγω των έκτακτων περιστατικών με την πυρκαγιά στην Αττική.
Όπως τόνισε η αιματολόγος Ιουλία Χαλλιορή μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει και άλλη αποστολή μονάδων αίματος.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συντονίσουμε σωστά τις ενέργειές μας· τόσο εμείς ως επαγγελματίες υγείας όσο και οι αιμοδότες που έχουν στηρίξει το νησί αλλά και τη χώρα θα έλεγα», σημείωσε.
Έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού, είτε λόγω των επισκεπτών που έρχονται και έχουν ανάγκη αίματος αλλά δυστυχώς και λόγω των τροχαίων ατυχημάτων.
Και πράγματι, στη Χίο χρησιμοποιούμε 1.700 μονάδες το χρόνο, αλλά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ανεβαίνουν περισσότερο από το μέσο όρο. Για αυτό το λόγο προγραμματίζονται και οι εξορμήσεις στα χωριά. Τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί 4 εξορμήσεις στα χωριά και άλλες 4 τον Αύγουστο.

Θετικό το ισοζύγιο… εξαγωγών
Το πρώτο 6μηνο του 2018 χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο νησί 822 μονάδες αίματος και έστειλαν εκτός νησιού έστειλαν 846 μονάδες.
Το τμήμα αιμοδοσίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, τις ημέρες αυτές θα είναι ανοιχτό με διευρυμένο ωράριο, από τις 8.00 μέχρι 2.30 μ.μ. (αντί τις 1.30 μ.μ.).
«Είναι σημαντική η δράση των οργανωμένων συλλόγων αιμοδοτών , τόνισε η υπεύθυνη του τμήματος Αννα Σωτηρίου.
Την Τετάρτη το βράδυ η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας βρέθηκε στο Δαφνώνα, το προσεχές προσεχές Σάββατο (28/7) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην Καλλιμασιά, με τους διοργανωτές (την Τράπεζα Αίματος Ενορίας Καλλιμασιάς) να αποφασίζουν ότι οι μονάδες που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν στην Αθήνα.
Επίσης την Κυριακή 5 Αυγούστου θα βρίσκεται η μονάδα στη Μέσα Διδύμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Στις 8 Αυγούστου ο σύλλογος Αρμολουσίων Αττικής θα πάει να αιμοδοτήσει οργανωμένα στο Νοσοκομείο.
Στις 17 Αυγούστου η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στο Αγροτικό Ιατρείο Βολισσού και στις 22/8 θα βρίσκεται στη Συκιάδα.