Αρχική Νέα Τοπικά ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ : κάλεσμα για το Πολυτεχνείο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ : κάλεσμα για το Πολυτεχνείο

46

ΓΙΑ ΤΑ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11/2019
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ) – 6:00μμ
46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου… Διδασκόμαστε πως όταν ο λαός αποφάσισε να σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, κανένας αντίπαλος δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Τότε κάποιοι έλεγαν “η Χούντα είναι πανίσχυρη”. Η Ιστορία τους διέψευσε. Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω!
Η Χούντα, η στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967, ήταν ένα άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Πριν την επιβολή της στρώθηκε το έδαφος με την ένταση του αντικομμουνισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι: Ανεξάρτητα από τις θέσεις, τις επιφυλάξεις ή και τις διαφωνίες καθενός, ο αντικομμουνισμός είναι πάντα προπομπός αρνητικών εξελίξεων σε βάρος συνολικά του λαού.
Η Χούντα υπηρέτησε το κεφάλαιο στην Ελλάδα, τους διεθνείς συμμάχους του (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ). Η πραγματική εξουσία δεν άλλαξε χέρια. Η Χούντα διεύρυνε τα προνόμια και τη στήριξη στα κέρδη των λίγων και από την άλλη χαντάκωσε το λαϊκό εισόδημα, έβαλε τους λαϊκούς αγώνες στον γύψο. Βασάνιζε, δολοφονούσε, φυλάκιζε, έστελνε εξορία τους κομμουνιστές και πολλούς άλλους αγωνιστές.
Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που η Χούντα κατέπνιξε με βιαιότητα και με δεκάδες νεκρούς. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους της κατάρρευσής της, υπό το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου, το 1974. Η εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της Χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις μετά την κατάρρευση της Χούντας υπηρέτησαν επίσης πιστά τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και των διεθνών τους συμμάχων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τη βρώμικη του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τον Οκτώβρη στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, με την οποία οι βάσεις όχι μόνο παραμένουν, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αναβαθμίζονται σε δύναμη πυρός, επιδιώκεται να φιλοξενήσουν ακόμα και πυρηνικά.
Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια τη στιγμή που η Ελλάδα γίνεται πιθανός στόχος, “μαγνήτης” επιθέσεων στο κουβάρι των συμφερόντων στην περιοχή. Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ότι “οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”, πρέπει να χτυπήσουν «καμπανάκι» για το λαό! Σε αυτές τις συνθήκες, τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, που είχαν γραφτεί στις πύλες του Πολυτεχνείου 46 χρόνια πριν, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ…
Η εξέγερση όμως του Νοέμβρη δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από την υποταγή… Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ!