Αρχική Νέα Τοπικά Διαρκώς μειώνεται ο πληθυσμός προσφύγων στη Σούδα

Διαρκώς μειώνεται ο πληθυσμός προσφύγων στη Σούδα

182

Μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Σούδα του κάστρου της Χίου.
Πλέον διαμένουν περί τα 330 άτομα, ενώ ο καταυλισμός έχει ήδη περιοριστεί στο μισό χώρο της τάφρου, αφού συνεργεία της Μονομετοχικής Α.Ε. του Δήμου Χίου ξηλώνουν διαρκώς σκηνές και σπιτάκια.
Με όλους τους φορείς να συμφωνούν πως ο άτυπος καταυλισμός της Σούδας, που τον διαχειρίζεται ο Δήμος Χίου και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πρέπει να κλείσει, η σταδιακή αποσυμφόρηση είναι πλέον ορατή.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για το προσφυγικό, Γιώργο Καραμανή, μέσα στην εβδομάδα αναχώρησαν 51 άτομα για την Ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ άλλα 7 επέστρεψαν στις πατρίδες τους.
«Αν σήμερα υπήρχε το Προαναχωρησιακό Κέντρο, ο καταυλισμός της Σούδας θα είχε κλείσει οριστικά» τόνισε ο κ. Καραμανής, συμπληρώνοντας ότι αν συνεχιστούν οι χαμηλές ροές προσφύγων και μεταναστών. πολύ πιθανό η συγκεκριμένη δομή να κλείσει οριστικά τον επόμενο μήνα.
Όσον αφορά στις εθνικότητες των ατόμων που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Σούδας, η πλειοψηφία είναι Σύριοι, ενώ σύμφωνα με τον διαχωρισμό που έχει γίνει Αφγανοί και Πακιστανοί έχουν μεταφερθεί και διαμένουν στο Κέντρο της ΒΙΑΛ.