Αρχική Απόψεις Aρθρα Στ. Τάσσου: Οι άνθρωποι μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά είναι ίσοι

Στ. Τάσσου: Οι άνθρωποι μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά είναι ίσοι

70

Το σημερινό μας θέμα το πιθανότερο είναι να περάσει στα ψιλά από τα άλλα ΜΜΕ γιατί βλέπετε «δεν πουλάει», αφοράει τα σημαντικά και σοβαρά προβλήματα των ΑμεΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που καταγράφει, εξειδικεύει και ομαδοποιεί το ΚΚΕ ζητώντας μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου τη λύση τους. Με ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Γιάννης Δελής, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης ζητούν:
Του Νίκου Ροδίτη

Εφημερίδα το Καρφί, 16/3/2019

«1. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ΑμεΑ και των αναγκών τους.
2. Να υπάρξει άμεσα σχεδιασμός ώστε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν παντού πρόσβαση. Σε πόλεις και χωριά. Σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, αξιοθέατα, παραλίες κλπ.
3. Να στελεχωθούν πλήρως με προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά και μέσα όλες οι δομές για ΑμεΑ στα νησιά. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΦΙΑΠ κ.ά.
4. Να λυθούν όλα τα κτιριακά προβλήματα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
5. Να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ειδική Αγωγή όλα τα ΑμεΑ. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα δασκάλων, ειδικού βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού στο ύψος των αναγκών.
6. Να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά στα ΑμεΑ σε κατάλληλες συνθήκες εργασίας.
7. Να έχουν δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα ΑμεΑ και οι συνοδοί τους καθώς και στα αεροπορικά εισιτήρια.
8. Ως ελάχιστο, να απαλλάξουν οι Δήμοι τα ΑμεΑ από τα ανταποδοτικά τέλη.
9. Να μην καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά, όπου ισχύει ακόμα και να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά που καταργήθηκε».
Ενώ σχετικά για το θέμα λέει τα εξής στο «Κ» ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος: «Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο, αφού η ερώτηση που καταθέσαμε τα λέει όλα. Το μόνο που μπορεί να λεχθεί είναι ότι: Η έγνοια του ΚΚΕ για τα ΑμεΑ είναι ανεπιφύλακτη και μόνιμη και βασίζεται στην πεποίθηση μας ότι δικαιούνται στην πράξη και όχι στα λόγια, όπως και κάθε άνθρωπος, πρώτα από όλα το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση, και να απολαμβάνουν δωρεάν ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η ιατρική επιστήμη σ’ αυτούς. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά είναι ίσοι, και ο καθένας δίνει στην κοινωνία ανάλογα με τις δυνατότητες του, και παίρνει ανάλογα με τις ανάγκες του.».