Αρχική Απόψεις Face-tweet Στα μονοπάτια των μαστόρων της πέτρας, περιπατητική διαδρομή από το ΜΕΟΘ

Στα μονοπάτια των μαστόρων της πέτρας, περιπατητική διαδρομή από το ΜΕΟΘ

427
Kiriakos Frezoulis

16 ώρεςKhíosΗ πεζοπορική διαδρομή των μαστόρων της πέτρας των Θυμιανών θα γίνει για πρώτη φορά την ΚΥΡΙΑΚΗ 01/04/18 και ώρα 4.00 μ.μ. από το ΜΕΟΘ.
Εκκίνηση από τον Άι Γιώργη Καρφά.
Απόσταση κυκλική περίπου 5χιλ.
Διαδρομή, ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΡΦΑΣ -ΠΛΑΚΑ – ΠΛΑΤΙΑ ΡΑΧΗ – ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΜΑΚΗ – ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΜΥΛΟΙ – ΘΥΜΙΑΝΑ – ΑΓ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ – ΜΑΡΟΥΛΟΥ – ΑΓ. ΓΙΑΝΝΗ ΦΑΚΑ – ΑΓ.ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΡΦΑ.

Ο περιπατητής θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τόπο που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε μέχρι σήμερα η ιστορία εξόρυξης – λάξευσης και χτισίματος της ΘΥΜΙΑΝΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.
Αξιόλογα γεωλογικά και πετρώματα, πελεκανιές – στοές – λατομεία.
Αξιόλογα μνημεία, ιστορικά, πολιτιστικά στοιχεία, (τα σινάφια, εκκλησίες, αρχοντικά, παραδοσιακοί μύλοι, πετρόκτιστα πηγάδια, ξερολιθιές).
Ομορφιά του τοπίου, πανοραμική θέα (θάλασσα, μικρασιατικά παράλια, Κάμπος, βουνά της Χίου), την ποικιλότητα της βλάστησης με χαρακτηριστικά δέντρα και φυτά.
Πληροφορίες: 6936545655 Κυριάκος.

Η πεζοπορική διαδρομή των μαστόρων της πέτρας των Θυμιανών αποτελείται από τρεις διαδρομές που ξεκινούν από τους τουριστικούς οικισμούς ΚΑΡΦΑ, ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ, ΜΕΓΑ ΛΙΜΙΩΝΑΣ και καταλήγουν στα ΘΥΜΙΑΝΑ, ο σκοπός είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ευχαριστούμε πολύ, καταλήγει ο Κυριάκος Φρεζούλης, τον Δήμαρχο Χίου κ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΜΑΝ. τον Αντιδήμαρχο κ.Τζιώτη Αποστ. και το Δημοτικό συμβούλιο που έφτιαξαν μελέτη και προκήρυξαν έργο κατασκευής των μονοπατιών Θυμιανούσικης πέτρας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: αρχείο Κ. Φρεζούλη, με κίτρινο χρώμα η διαδρομή