Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις «Σταυροί στο Μέτωπο» – Προβολή στο Αντίβαρο την Κυριακή 16/2

«Σταυροί στο Μέτωπο» – Προβολή στο Αντίβαρο την Κυριακή 16/2

112

Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Σταυροί στο Μέτωπο» θα δούμε στο Αντίβαρο την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (7.30 μ.μ.)

Την αντιπολεμική ταινία-ορόσημο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Σταυροί στο Μέτωπο» («Paths of Glory»), με πρωταγωνιστή τον Κερκ Ντάγκλας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Κυριακή 16/2 στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το φιλμ του 1957, απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες της μεταπολεμικής Ευρώπης, ιδίως δε σε Γαλλία και Γερμανία, ανάμεσα στ’ άλλα και για τη φράση «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων»: που ακούγεται από τα χείλη του Κερκ Ντάγκλας (και αποδίδεται στον Samuel Johnson).
Οι απαγορεύσεις ωστόσο δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν την εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του έργου.

Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Αντίβαρο» θα είναι ανοιχτός από τις 6.30 το απόγευμα και αυτή την Κυριακή, 16/2, για καφέ/τσάι/ποτό και κουβέντα για τα τρέχοντα. Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει περί τις 7.30 μ.μ..

Το «Αντίβαρο» (https://www.facebook.com/antivaro.chios/), βρίσκεται στην οδό Καλοπλύτου 44, και η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη.

Το «Αντίβαρο» λειτουργεί στην οδό Καλοπλύτου 44 στην πόλη της Χίου από τον Απρίλιο του 2018 ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία στην Καλλιμασιά, 16/2
Επόμενο άρθροΔεντροφύτευση από ΦΑΡΟ και Μικρασιατική στην Παναγιά Βοήθεια, 16/2