Αρχική Νέα Τοπικά Απέρριψε το ΣτΕ αίτηση φορέων Χίου για ακύρωση HOT SPOT ΒΙΑΛ

Απέρριψε το ΣτΕ αίτηση φορέων Χίου για ακύρωση HOT SPOT ΒΙΑΛ

119

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση των 110 τοπικών φορέων (Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, εταιρίες, επιχειρηματίες, κ.λπ.) και κατοίκων της Χίου που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση που προβλέπει την εγκατάσταση hot spot στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή Χαλκείου του νησιού.
Οι φορείς της Χίου ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση για τη «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο».
Συγκεκριμένα, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος Δημοσθένης Πετρούλιας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος) με την υπ΄αριθμ. 1170/2017 απόφαση απέρριψε τόσο την αίτηση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Χίου, όσο και των άλλων τοπικών φορέων και κατοίκων, για τυπικούς λόγους, όπως είναι η μη νομιμοποίηση της αίτησής τους, κ.λπ..
Ειδικότερα, ως προς τον εν λόγω σύλλογο οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν έκαναν δεκτή την αίτησή του, καθώς δεν του παρέχεται η δυνατότητα να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ.
Για τους υπόλοιπους φορείς και κατοίκους η αίτηση απορρίφθηκε καθώς ορισμένοι δεν προσκόμισαν αποδείξεις που να αποδεικνύουν το έννομο συμφέρον τους να καταθέσουν αίτηση στο ΣτΕ, ενώ άλλοι κατέθεσαν εκπρόθεσμα, δηλαδή μετά την προθεσμία νομιμοποίησης που υπήρχε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ