Αρχική Απόψεις Face-tweet Στέγη για εκπαιδευτικούς από το Σύλλογο Φίλοι των Οινουσσών

Στέγη για εκπαιδευτικούς από το Σύλλογο Φίλοι των Οινουσσών

182

Σε μια σημαντική, αλλά και συμβολική παρέμβαση για τη στήριξη των υπηρετούντων στις Οινούσσες εκπαιδευτικών προχώρησε ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», ο οποίος έχει υπό την ευθύνη και διαχείρισή του την Διδασκαλική Στέγη, δωρεά του αειμνήστου καπ. Λέοντα Χρ. Λεμού εις μνήμη των γονέων του.
Μετατρέψαμε την μοναδική κενή διώροφη κατοικία, την οποία είχαμε στη διάθεσή μας, σε δύο αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα, ώστε να φιλοξενήσουμε όχι έναν αλλά δύο εκπαιδευτικούς.
Στο ισόγειο δημιουργήθηκε ένα άνετο studio με ενιαίο χώρο φιλοξενίας, κουζίνα και λουτρό και στον όροφο ένα δυάρι διαμέρισμα με κουζίνα και λουτρό. Καθένα διαθέτει δική του ανεξάρτητη είσοδο. Με δαπάνες του ΣΦΟ κατασκευάστηκε εκ νέου κουζίνα, αναρρυθμίστηκε το μπάνιο, αντικαταστάθηκαν ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, αγοράστηκαν λευκές ηλεκτρικές συσκευές και έγιναν αρκετές παρεμβάσεις (ντουλάπες, μπαταρίες κλπ), ώστε να εξυπηρετηθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όπως ήταν εξαρχής η επιθυμία και βούληση του δωρητή.
Τα δύο πλέον σπίτια είναι έτοιμα προς υποδοχή των εκπαιδευτικών, ενώ κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών θα νοικιάζονται σε παραθεριστές και τουρίστες, ώστε να εξοικονομούμε χρήματα για την μείωση του ενοικίου των εκπαιδευτικών και να το καταστήσουμε εντελώς συμβολικό.
Με τον τρόπο αυτό θα δώσουμε περαιτέρω κίνητρα για την αξιοποίηση της Διδασκαλικής Στέγης και τη στήριξη της παιδείας, που αποτελεί καταστατικό σκοπό του ΣΦΟ και καθολική απαίτηση της κοινωνίας μας.
Ευχαριστούμε θερμά την σύμβουλο κα Σταματία Κωνσταντινίδη για την άγρυπνη πολυήμερη εθελοντική και υπεύθυνη επιστασία, επίβλεψη και παρακολούθηση όλου του εγχειρήματος καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν εντατικά, μεθοδικά και δημιουργικά, ώστε να έχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.
Ο Σ.Φ.Ο. δεν ξεχνάει ποτέ το χρέος της κοινωνίας προς τον εκπαιδευτικό! Θυμηθείτε τι λέει ο Κωστής Παλαμάς προς τον Δάσκαλο:
«Τι κι’ αν πολλοί σ’ έχουνε λησµονήσει;
Θα θυµηθούνε κάποτε κι αυτοί
τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στην πλάτη!
Υποµονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι …».

O Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ και το Δ.Σ. του ΣΦΟ