Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Στη Χίο συνελήφθη ο πληρωμένος δολοφόνος της «μαφίας Κορυδαλλού»

Στη Χίο συνελήφθη ο πληρωμένος δολοφόνος της «μαφίας Κορυδαλλού»

197

Το νησί της Χίου αγγίζει η υπόθεση που ξετύλιξε η αντιτρομοκρατική με τα πληρωμένα συμβόλαια θανάτου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πληρωμένος δολοφόνος είχε εντολή να σκοτώσει για 30.000 ευρώ έναν άντρα από το Πακιστάν και συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική όταν αποβιβάστηκε από το πλοίο. Μαζί με αυτόν συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα που ήταν μαζί του στο πλοίο και είχαν  μαζί τους  μια βαλίτσα με ναρκωτικά που προορίζονταν για τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, μετά το σχηματισμό συναφούς κακουργηματικής ποινικής δικογραφίας σε βάρος (13) ατόμων.

Η νεότερη δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον (10) άτομα (ημεδαπό και εννέα αλλοδαπούς), από τους οποίους (6) άτομα και συγκεκριμένα πέντε άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ άλλοι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Από τη συστηματική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα ανωτέρω άτομα, δρώντας στο πλαίσιο αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών της στελεχών – έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.

Συγκεκριμένα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται σε σχεδιαζόμενη ανθρωποκτονία αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν στη Χίο, η οποία απετράπη λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Για την υπόθεση αυτή, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης, επικοινωνώντας μεταξύ τους και με άλλα μέλη εκτός φυλακών, κατέβαλαν προσπάθεια και τελικά κατόρθωσαν να στρατολογήσουν άνδρα, προκειμένου, έναντι (30) χιλιάδων ευρώ να αναλάβει την εκτέλεση αλλοδαπού, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο προέβλεπε μάλιστα την μόνιμη αξιοποίηση του στρατολογηθέντος ατόμου και σε παρόμοιες μελλοντικές αναθέσεις εκτέλεσης «συμβολαίων» δολοφονιών.

Επιπλέον τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται:
• σε μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών προς πώληση σε νησί του Αιγαίου καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, και
• στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια ερευνών, κατασχέθηκαν:
• ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (5 κιλά και 230 γραμ. ινδικής κάνναβης και 30 περίπου γραμ. κοκαΐνης),
• εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων,
• ζυγαριές ακριβείας,
• (27.000) ευρώ, προερχόμενα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης,
• (13.255) ευρώ, εμφανώς πλαστά, ονομαστικής αξίας πενήντα, είκοσι, δέκα

και πέντε ευρώ, καθώς και
• (2) οχήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν, παρέχουν οδηγίες και απειλούν ευθέως τα μέλη της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση σύλληψης τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με το ρόλο τους, υπό τον φόβο αντιποίνων εντός ή εκτός φυλακής.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, των όπλων καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: ΕΡΤ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr