Αρχική Νέα Τοπικά Στημένο γκάλοπ για προσφυγικό καταγγέλλουν “Λαϊκή Συσπείρωση” και Ν.Ε. Χίου ΚΙΝ.ΑΛ.

Στημένο γκάλοπ για προσφυγικό καταγγέλλουν “Λαϊκή Συσπείρωση” και Ν.Ε. Χίου ΚΙΝ.ΑΛ.

52

Για στημένο γκάλοπ σχετικά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό στα νησιά μας, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δήμου Χίου αλλά και η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Κινήματος Αλλαγής.
Μάλιστα στις ανακοινώσεις τους βάζουν στο στόχαστρο τον βουλευτή Χίου της Ν.Δ. και υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και γενικότερα την κυβερνητική πολιτική, ότι προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα για τη δημιουργία νέας δομής στο νησί.

Αντίδραση και από το ΚΙΝ.ΑΛ.
“Φαιδρές δημοσκοπήσεις, κούφια συμπεράσματα”, σχολιάζει η Ν.Ε. Χίου του Κινήματος Αλλαγής που καταγγέλλει «την μεθοδευμένη αυτή προσπάθεια διαμόρφωσης “κλίματος” για την δημιουργία νέας υπερδομής στο νησί μας».
Αφού σχολιάζει κάποιες από τις ερωτήσεις της έρευνας, καταλήγει η ανακοίνωση (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Χίος, Δελτίο τύπου ΚΙΝΑΛ για δημοσκόπηση GPO):

«Η Θέση μας σχετίζεται με μια συνολική αλλαγή πολιτικής στο Μεταναστευτικό:
1. Αποσυμφόρηση των νήσων.
2. Κλείσιμο του αίσχους της ΒΙΑΛ .
3. Τέλος στον γεωγραφικό περιορισμό. Η διαδικασία Ασύλου να πραγματοποιείται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε μικρές δομές με αξιοπρεπείς συνθήκες.
4. Δημιουργία μια μικρής δομής (500 ατόμων) με έργο ΜΟΝΟ καταγραφή και ταυτοποίηση.
Γι’ αυτό κύριε Μηταράκη αφήστε μας έξω απ’ αυτό το βρώμικο, πολιτικά ανήθικο και επικίνδυνο παιχνίδι που παίζετε εδώ στο νησί μας, ουδεμία σχέση έχουμε με εσάς. Θα είμαστε απέναντι στην υποβάθμιση της Χίου και σε οποιονδήποτε επιχειρεί να εγκαθιδρύσει στο νησί μας φυλακές ψυχών», σημειώνει η ΝΕ Χίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση

«Υπήρχε ερώτηση για το πού επιθυμούν να γίνει νέα δομή στο Αίπος ή στη ΒΙΑΛ, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη απάντηση», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” (ΛΑΣ), που σημειώνει ότι ρωτήθηκε σχετικά και υποψήφιος της στην τηλεφωνική δημοσκόπηση.
«Πουθενά πάνω στο νησί κανένα κέντρο φυλακή απάντησε ο υποψήφιός μας, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή απαντούσαν οι υπάλληλοι της εταιρείας, που διενεργούσαν την έρευνα . Στην επιμονή του για το πουθενά, «Καλημέρα σας», ήταν η απάντηση και εκεί τελείωνε το ερωτηματολόγιο με τους συγκεκριμένους», σημειώνει η ΛΑΣ.
«Ακόμα όμως και με τα δικά τους νούμερα, δε βγαίνει πουθενά η απόλυτη πλειοψηφία, παρόλο που αυτήν την ταυτίζουν με τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛ., που κι αυτοί σε τελική ανάλυση, πάνω στα βουνά ήταν», σχολιάζει η Δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.