Αρχική Πολιτισμός Στο δρόμο για το Θόλος, αντιδράσεις μετά απόφαση ΚΑΣ

Στο δρόμο για το Θόλος, αντιδράσεις μετά απόφαση ΚΑΣ

134

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στη Χίο κατά της δημιουργίας Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στη θέση Ακρα Παχύ Θόλους, μετά τις πληροφορίες για θετική απόφαση του ΚΑΣ σε αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ετσι τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου πραγματοποιούν το Σάββατο 27 Φλεβάρη 2021 στις 9.00 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση για Θόλος.
Μάλιστα θα κρατήσουν συμβολικά κλειστή την Εθνική οδό Χίου- Καρδαμύλων από τις 9.30 -10.30 το πρωί.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπομπή (την 3η μέσα στο Φεβρουάριο) προς το κέντρο της πόλης της Χίου με σύνθημα «Ούτε στο Θόλος, Ούτε πουθενά, Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά».
Θυμίζουν δε ότι «ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα», εννοώντας τις κινητοποιήσεις και την άφιξη των δυνάμεων των ΜΑΤ στο νησί για να επιβληθεί δημιουργία Κλειστού Κέντρου στο Αίπος.

Να σημειώσουμε ότι χθες παρά το αίτημα για αναβολή της συζήτησης και προσδιορισμού αυτής στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, από τους επικεφαλής των παρατάξεων των δημοτικών συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων Χίου, το ΚΑΣ συνεδρίασε και έκανε αποδεκτό το αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης.
Ετσι την ώρα που η Συντονιστική Επιτροπή ζητούσε αναβολή, το θέμα συζητήθηκε παρά το γεγονός ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικά -λόγω του ότι η περιοχή βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ρημόκαστρου αλλά με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έτοιμο, να έχει σχετική παράσταση στη συνεδρίαση!