Αρχική Νέα Τοπικά Στο “Κόκκινο φαναράκι” το κεντρικό Φεστιβάλ ΚΝΕ για τα 100 χρόνια του...

Στο “Κόκκινο φαναράκι” το κεντρικό Φεστιβάλ ΚΝΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

128

Κορυφώνεται η Φεστιβαλική δραστηριότητα στη Χίο και εφέτος στο κεντρικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο “κόκκινο φαναράκι” στο νότιο μέρος του λιμανιού της Χίο, το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη.
Το φετινό Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό γιατί είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου, η ΚΝΕ δίνει ξεχωριστό παρόν και φέτος στο νησί.

Το φετινό Φεστιβάλ ξεχωριστή θέση θα έχουν τα γεγονότα των εκτελεσμένων κομμουνιστών στο Γουδί.

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να δουν τη φετινή έκθεση-ταμπλό αφιερωμένη στα 100χρονα του Κόμματος καθώς και να απολαύσουν φαγητό και ποτό.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από κοινού με τους φίλους του Κόμματος έχουν ξεκινήσει ήδη την προπώληση των εισιτηρίων για την κάλυψη των εξόδων και την ενίσχυση της οργάνωσης.
Ο κόσμος μπορεί να απευθύνεται στα μέλη του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ για να προμηθευτεί το εισιτήριο (5 €).
KNE_kokkino_fanaraki_mprosura_1Sep18