Αρχική Νέα Τοπικά Θέματα υποδομών και ανάπτυξης της Χίου στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Θέματα υποδομών και ανάπτυξης της Χίου στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

82

Σύσκεψη για το θέμα της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας για το νησί της Χίου – αλλά και γενικότερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου- είχαν φορείς του νησιού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις και αναζητήθηκαν λύσεις για σειρά θεμάτων, με προεξάρχοντα αυτά του Ειδικού Αναπτυξιακού για το Β. Αιγαίο, του οποίου αναμένεται η ενεργοποίηση, καθώς και της υποστήριξης των επιχειρήσεων από το Β. Αιγαίο κατά την υποβολή προτάσεων στα προγράμματα ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό νόμο, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, που συμμετείχε στη σύσκεψη επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου έχουν επηρεαστεί από το γενικό κλίμα αποεπένδυσης που υπάρχει στην περιοχή και σημείωσε ότι χρειάζονται ειδική στήριξη σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου είναι απαραίτητη η προώθηση νέων επενδύσεων.
Στη σύσκεψη επίσης τονίστηκε η ανάγκη άμεσης υλοποίησης μεγάλων δημόσιων έργων, όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Χίου· ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία τους για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμα στην ανάγκη ενίσχυσης για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων.
Στη γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, σε ότι αφορά τη δική του τοποθέτηση σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Τόνισα την ανάγκη να φτάσουν άμεσα στην πραγματική οικονομία τα κονδύλια του περιβόητου ειδικού αναπτυξιακού πλαισίου, την ανάγκη να υπάρχουν εξειδικευμένα επενδυτικά κίνητρα για τα νησιά του Αιγαίου και την επιτακτική προτεραιότητα υλοποίησης επενδύσεων στις υποδομές της Χίου, σύμφωνα και με την ερώτηση που κατέθεσα την προηγούμενη εβδομάδα. Βαρεθήκαμε τα λόγια. Περιμένουμε πράξεις».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο έλαβαν επίσης μέρος:
ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής,
ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χίου Γιώργος Περρής.
////

Διαφήμιση