Αρχική Νέα Τοπικά Στοιχεία για την ανακύκλωση στο Δήμο Χίου, ζητά η Χιακή Συμπολιτεία

Στοιχεία για την ανακύκλωση στο Δήμο Χίου, ζητά η Χιακή Συμπολιτεία

36

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πορεία της ανακύκλωσης στη Χίο το τελευταίο διάστημα θέτει με επιστολή της και αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας, η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας.
Ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία η Χιακή Συμπολιτεία καλεί τη δημοτική αρχή να διαψεύσει τις έντονες φήμες ότι η ανακύκλωση στο δήμο Χίου παρουσιάζει καθοδική πορεία (έως και μηδενισμού της) τους τελευταίους μήνες.

Ο επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας Δ. Αντωνόγλου

“Ζητούμε την παρουσίαση αυτών των στοιχείων, βάσει των τιμολογίων πώλησης των ανακυκλώσιμων υλικών και των τιμολογίων που λαμβάνει η ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, μέσω του ανταποδοτικού τέλους.
Υπενθυμίζουμε ότι για να έχει επιτυχία ένα σύστημα ανακύκλωσης, κλειδί αποτελεί η σωστή και συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών με τη δημοσιοποίηση αξιόπιστων στοιχείων που αποδεικνύουν ότι υπάρχει (ή δεν υπάρχει) πρόοδος σε αυτόν τον τομέα.
Κάθε υπεκφυγή στο θέμα δημιουργεί την εύλογη υπόνοια ότι πράγματα στον τομέα της ανακύκλωσης πηγαίνουν πολύ χειρότερα από όσο πιστεύουμε.», αναφέρει με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αντωνόγλου.