Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων: κάλεσμα για απεργία Κυριακή 5/11

Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων: κάλεσμα για απεργία Κυριακή 5/11

113

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ
στην Είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Στον κλάδο μας κυριαρχεί ο εργασιακός Μεσαίωνας μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δούλους των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών (η απληρωσιά, κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, συμβάσεις μιας μέρας, δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα, απλήρωτες υπερωρίες, τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται ως 4ωροι κλπ).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει διαμορφώσει εκείνο το αντεργατικό πλαίσιο, που λύνει τα χέρια των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, πολυκαταστημάτων και super market, επιτρέποντας να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα φέρει περαιτέρω αλλαγές και στο απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που πάει «πακέτο» με τη διεύρυνση της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις, με την παραπέρα ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου, το τσάκισμα των μισθών.
Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας.
Η Κυριακή αργία κατακτήθηκε με θυσίες και αίμα, με τους αγώνες των εργαζόμενων του προηγούμενου αιώνα. Είναι η μέρα ξεκούρασης, αναψυχής, αφοσίωσης στην οικογένεια, στον πολιτισμό κλπ. Είναι η σταθερή μέρα μέσα στη εβδομάδα για την αναπλήρωση των σωματικών και πνευματικών δυνάμεων του εργαζομένου.
Στην ίδια κατεύθυνση είναι η αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων στο νησί μας. Είναι ο «δούρειος ίππος» για την πλήρη απελευθέρωση. Οι εμποροϋπάλληλοι, οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, ούτε από την αλλαγή ωραρίου, ούτε από το άνοιγμα τις Κυριακές.
Λέμε όχι στις συνθήκες γαλέρας μέσα στους εργασιακούς χώρους. Λέμε όχι στο ωράριο των πολυεθνικών. Οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι για σφαγή, δεν είναι αναλώσιμοι, δε πρέπει να χαρίσουν καμία Κυριακή. Δεν πρέπει να επιτρέψουν η Κυριακάτικη αργία να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Παλεύουμε από κοινού εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι και διεκδικούμε:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
• Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι κατασχέσεις.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ