Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Στο Δήμαρχο για το κτιριακό πρόβλημα των Σχολείων Ειδικής Αγωγής στη Χίο...

Στο Δήμαρχο για το κτιριακό πρόβλημα των Σχολείων Ειδικής Αγωγής στη Χίο (VIDEO)

117

Στην αναζήτηση χορηγών… ακόμα και για την κάλυψη του κόστους μελέτης για τη δημιουργία Σχολικού Κέντρου Ειδικής Αγωγής στη Χίο, πρόκρινε σα λύση ο Δήμαρχος Χίου στο αίτημα των φορέων· λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, 30/10/17, πραγματοποιήθηκε συνάντηση «για τη χρόνια και απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη στέγαση των σχολείων της ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, μεταξύ εκπροσώπων των σχολείων ειδικής αγωγής, των Συλλόγων Γονέων και εκπροσώπων της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου με το Δήμαρχο Χίου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης¨, σημειώνεται στο δελτίο τύπου της ΠΟΒΑ.
«Κατά τη συζήτηση και αφού ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Παιδείας παραδέχτηκαν την απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά στο κτιριακό ζήτημα, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη θα έχει σαφή απάντηση για το χειρισμό της κατάστασης, η οποία θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν του επιτρέπει να αναλάβει ούτε καν το κόστος της μελέτης ενός νέου κτιρίου, για το λόγο αυτό προσανατολίζεται στην ανακατασκευή υπάρχοντος κτιρίου, μη αποκλείοντας τη συμμετοχή ιδιώτη ως χορηγού.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου δεσμεύεται ότι δεν θα επαναπαυθεί μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, η οποιαδήποτε όμως ιδιωτική συμμετοχή πρέπει να έχει τη μορφή δωρεάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.