Αρχική Νέα Τοπικά Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για προσφυγικό, κάλεσμα ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ- φορέων

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για προσφυγικό, κάλεσμα ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ- φορέων

115

«Στρέφουμε την προσοχή μας εκεί που είναι τα αίτια της προσφυγιάς», τόνισε ο πρόεδρος του νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στα αιτήματα για το θέμα του Σχεδίου προσφυγικού, οι φορείς που παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση απαιτούν το κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, μόνο την καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων- μεταναστών και εν συνεχεία την απόδοση ταξιδιωτικών εγγράφων ώστε οι χώρες που θα επιλέξουν να πάνε να έχουν το πρόβλημα τής μη αποδοχής τους.
Κατά τη συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, και ενώ εκείνη την ώρα θα διεξάγεται και το Περιφερειακό Συμβούλιο στο κτήριο της Περιφερειακής Αρχής Χίου, θα παρουσιαστούν πολιτιστικά δρώμενα και θα υπάρχει μουσική εκδήλωση.

Στη συνέχεια ακολουθεί video με την απάντηση του Μ. Σκούφαλου σχετικά με την επιστολή της Κιβωτού του Αιγαίου για το Κλειστό Κέντρο Κράτησης 5000+ προσφύγων- μεταναστών.