Αρχική Νέα Τοπικά Συμμαχία Αξιών: Ζητούν από τη Δημοτική Αρχή προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό

Συμμαχία Αξιών: Ζητούν από τη Δημοτική Αρχή προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό

73

Την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης (298/2021) του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας, ζητά η δημοτική παράταξη Συμμαχία Αξιών.
«Το νησί μας είναι αντιμέτωπο με το πιο έντονο και σκληρό κύμα της νόσου Covid 19. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση της Συμμαχίας Αξιών σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα και μετά από σχετικό διάλογο με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, εκτός της παράταξης του δημάρχου που απείχε, έχει εγκρίνει τη λήψη μέτρων από τον Δήμο Χίου κατά της πανδημίας», τονίζει η παράταξη του Κώστα Τριαντάφυλλου και ζητά την εφαρμογή των μέτρων αυτών.

Συγκεκριμένα είχαν αποφασιστεί τα ακόλουθα μέτρα:
1. Άμεση προμήθεια από τον Δήμο Χίου, τουλάχιστον 10.000 rapid tests.
2. Να υπάρχει τουλάχιστον εβδομαδιαία απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων καθώς και των πολυσύχναστων κοινοχρήστων χώρων.
3. Προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματων διανεμητών αντισηπτικού σε όλους τους πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους και τις εισόδους δημοτικών κτιρίων.
4. Δωρεάν χορήγηση μασκών, υγρού αντισηπτικού και αντισηπτικών μαντηλιών στους δημότες δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου και τις ευάλωτες ομάδες.
5. Υγειονομική θωράκιση του Γηροκομείου της Χίου με παροχή κάθε απαραίτητης ανάγκης και τακτική διενέργεια rapid test.
6. Kαμπάνια σχετικά με γραμμή υποστήριξης των καθημερινών αναγκών και ψυχολογικής υποστήριξης των ηλικιωμένων.
7. Δημιουργία ομάδας αντιμετώπισης του COVID 19 από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
8. Τοποθέτηση και στελέχωση stand στις πύλες εισόδου προκειμένου να παροτρύνονται οι επισκέπτες, εθελοντικά, να υποβάλλονται σε rapid test.

Επισημαίνει δε ότι η χρηματοδότηση όλων των δράσεων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από τα χρήματα που ο Δήμος Χίου έχει λάβει από τα αρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒιβλιοπαρουσίαση: «Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ» του Γ. Χατζόπουλου
Επόμενο άρθροΚλειστά καταστήματα στην παραλία της Αγίας Φωτεινής λόγω παραβίασης μέτρων covid