Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συμμαχικοί βομβαρδισμοί κατά της Συρίας

Συμμαχικοί βομβαρδισμοί κατά της Συρίας

88

Σε συντονισμένη πυραυλική επίθεση από αέρος προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία τη νύχτα εναντίον της Συρίας, με στόχο να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες των χημικών όπλων της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Καταδικασμένη να αποτύχει» η στρατιωτική επιχείρηση, δηλώνει η Δαμασκός κάνοντας λόγο για αναχαιτίσεις 13 πυραύλων. «Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον Αν. Αντόνοφ. Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν σε αυτοσυγκράτηση και ζητούν να αποφευχθεί η κλιμάκωση, αναφέρει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (efsyn.gr).

Οπως σημειώνει το tvxs.gr φαίνεται πως η επίθεση εναντίον της Συρίας που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, αφενός ολοκληρώθηκαν, αφετέρου ήταν μικρότερης έντασης από ό,τι αναμενόταν.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο ‘Αμυνας εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον εκατό πύραυλοι, με την Συρία και την Ρωσία να υποστηρίζουν ότι αναχαιτίστηκαν πολλοί από αυτούς.

Ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο οποίος μίλησε στο Πεντάγωνο μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, αλλά ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση.