Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Συμμετοχή σε ERASMUS+ στη Βόρεια Μακεδονία του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Χίου

Συμμετοχή σε ERASMUS+ στη Βόρεια Μακεδονία του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Χίου

167

Πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου στο εκπαιδευτήριο “Nikola Karev” η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος “Keep Calm and Be Green” στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας στην οποία συμμετείχε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Χίου.
Μαζί με το σχολείο από τη Χίο, εκτός από τους οικοδεσπότες, βρέθηκαν και σχολεία από την Κατάνια της Ιταλίας, το Κουόπιο της Φινλανδίας, το Βίλα Βέρδε της Πορτογαλίας και το Τίχυ της Πολωνίας.
Σκοπός της δεύτερης συνάντησης ήταν η γνωριμία με την ηλιακή ενέργεια και η διερεύνηση του ποσοστού συμμετοχής της στην παραγωγή ενέργειας σε κάθε χώρα.
Επίσης έγινε ενημέρωση για τις ανανεώσιμες πηγές που χρησιμοποιούνται στη Βόρεια Μακεδονία.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ηλιακές φάρμες στο Βαλανντόβο, σε ανεμογεννήτριες στο Μπογντάνσκι και σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο – μουσείο στη Μάτκα.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές τόσο σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όσο και σε θέματα διδασκαλίας. Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα λάβει χώρα στην Κατάνια τον επόμενο Νοέμβριο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικονομική Επιτροπή Δ. Χίου καλύπτει δικαστικά έξοδα Λαγκάδας για αγώνα κατά τηγανέλαιων
Επόμενο άρθροΑλκυονίδες μέρες, της Ολγας Κοτοπούλη