Συμπαράσταση Corina Cretu σε σεισμοπαθείς και για προσφυγικό

  104

  Tη συμπαράσταση της Ευρώπης στη σεισμόπληκτη Λέσβο εξέφρασε η Ευρωπαία Επίτροπος υπεύθυνη για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης Corina Cretu, φθάνοντας στη Χίο συνοδευόμενη από τον Αναπληρβτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό.
  «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξή μας στα νησιά αυτά, πόσο μάλλον όταν έχει συμβεί και αυτή η σεισμική δόνηση. Μίλησα ήδη με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και του εξέφρασα την ετοιμότητά μας να βοηθήσουμε από το Ευρωπαϊκό ταμείο με ότι χρειαστεί», σημείωσε η κα Cretu σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο της Χίου.
  « Παράλληλα είμαστε εδώ για να σας εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει πάνω στο μεταναστευτικό. Δείξατε την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό και αποτελείτε παράδειγμα για την Ευρώπη στο πως βοηθάτε στο προσφυγικό», σημείωσε ενώ εξήγγειλε επιπλέον κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά ταμεία για Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο· τα 5 νησιά που επιβαρύνονται κύρια από το προσφυγικό.
  « Το προσφυγικό βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουμε ήδη διαθέσει από τα αρμόδια ταμεία 1 δις ευρώ για να δημιουργηθούν υποδομές, να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νησιώτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρέπει να τις ξεπεράσουν», τόνισε για να συμμετάσχει στη συνέχεια σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του βορείου Αιγαίου στο Μουσείο Μαστίχας.

  Αλέξης Χαρίτσης: ένταξη έργων για τόνωση επιχειρηματικότητας
  «Η σημερινή επίσκεψη έχει να κάνει με τις αναπτυξιακές προοπτικές τόσο της Χίου όσο και των υπόλοιπων νησιών. Από την πλευρά μας έχουμε προχωρήσει σε ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα με εθνικά χρήματα για τα νησιά. Σήμερα από τη Χίο ανακοινώνω ότι τα πρώτα έργα που θα προενταχθούν έχουν να κάνουν με αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, δηλαδή την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον σε ότι αφορά στη Χίο, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν 4 συνολικά έργα με κορυφαίο τη βελτίωση του οδικού άξονα Χίου- Καρδαμύλων και 30 συνολικά έργα για όλα τα νησιά που ξεπερνούν τα 12 εκ. ευρώ σε προϋπολογισμό», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης που αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Χίου- Καρδαμύλων αλλά και σε πρόταση του Επιμελητηρίου των Κυκλάδων.

  Πηγή:era-aegean.gr