Αρχική Νέα Τοπικά Συμπαράταξη Πολιτών, οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Π.Ε. Χίου περιοδεία σε Φλάτσια, Νένητα

Συμπαράταξη Πολιτών, οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Π.Ε. Χίου περιοδεία σε Φλάτσια, Νένητα

120

Σε Νένητα και Φλάτσια περιόδευσαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών, κ.κ. Κουντουριάδης, Βελιανίτης, Αργυρούδη, παρουσία και του μέλους της παράταξης Γιώργου Μισετζή.
Εκεί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους κατοίκους και να συζητήσουν τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν, για την αγροτική παραγωγή, για τον τουρισμό, τις μεταφορές αλλά και το αρδευτικό/υδρευτικό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή.
Στο επίκεντρο της συζήτησης, “βρέθηκε η παραγωγή της μαστίχας και οι προοπτικές της στο μέλλον, που παρότι λαμπρό, κινδυνεύει από το δημογραφικό”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου.
Σχολιάστηκε επίσης το θέμα της δακοκτονίας, αφού η παραγωγή λαδιού αποτελεί ένα σεβαστό ποσοστό του εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής, που ασκώντας κριτική στην πολιτική της Περιφερειακής Αρχής σημειώνεται ότι “οι χειρισμοί από πλευράς Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , είναι από ανύπαρκτοι έως ανεπαρκείς”.


“Οι υποψήφιοι της Συμπαράταξης Πολιτών , αφού εξήγησαν την προέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών Βορείου Αιγαίου και τον σχεδιασμό της …, επικεντρώθηκαν ειδικά στη μαστίχα , τονίζοντας την ανάγκη για εκπαίδευση και προσέλκυση νέων στην πρωτογενή παραγωγή.
“Ειδικότερα πρότειναν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την εκπαίδευση των νέων αγροτών από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, πάντα με την αρωγή της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
“Παράλληλα ανέλυσαν το πλάνο του προγράμματος για την τουριστική ανάπτυξη μέσα από ήπιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, και τη σύνδεση της με τον αγροδιατροφικό τομέα και τις δομές πολιτισμού, ενώ για το μεταφορικό ισοδύναμο, επεσήμαναν την καταλυτική παρουσία του Γιάννη Σπιλάνη που ως Γεν. Γραμματέας Αιγαίου, έθεσε τις βάσεις για την σημερινή του εφαρμογή. Για το ζήτημα της ύδρευσης, έθεσαν επί τάπητος την πρόταση δημιουργίας ενιαίου Φορέα για τη διαχείριση των υδατικών πόρων του νησιού.
“Επίσης παρουσίασαν τον σχεδιασμό της Συμπαράταξης Πολιτών Βορείου Αιγαίου , για την πολιτική προστασία και την ένταξη των εθελοντών της Ιωνίας στον διάλογο για την πυροπροστασία.
Τέλος επεσήμαναν την ανάγκη πλήρους αξιοποίησης των δημόσιων υποδομών της ευρύτερης περιοχής (λιμάνι Μεστών και Φράγμα Κατράρη) που τώρα κινδυνεύουν με απαξίωση”, καταλήγει το δελτίο τύπου της Συμπαράταξης Πολιτών.