Αρχική Πολιτισμός Συνάντηση Μητροπολίτη με την υπουργό Πολιτισμού για τα εκκλησιαστικά μνημεία

Συνάντηση Μητροπολίτη με την υπουργό Πολιτισμού για τα εκκλησιαστικά μνημεία

85

Αιτήματα για την αξιοποίηση εκκλησιαστικών μνημείων της Χίου έθεσε ο Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Ο Χιώτης Ιεράρχης υπέβαλε αιτήματα για την αξιοποίηση εκκλησιαστικών μνημείων της Μητρόπολής του (Νέα Μονή, Μονή Μουνδών, Αγιος Γεώργιος Φρουρίου, Άγιος Γεώργιος Πραστιά Βολισσού, Αγιος Θαλλέλαιος, παλαιός Ταξιάρχης Μεστών).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάδειξη του παλαιοχριστιανικού βαπτιστήριου στον οικισμό  Εμπορειός, που όπως επισημαίνεται είναι από τα αρχαιότερα βυζαντινά μνημεία στο Αιγαίο, στην προβολή του οποίου ο κ. Μάρκος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ι. Μητρόπολης, “η κ. Υπουργός αντιμετώπισε ευνοϊκά τις προτάσεις του Σεβασμιωτάτου και υπεσχέθη ικανοποίηση των αιτημάτων, ενδιαφέρθηκε μάλιστα και για άλλα έργα της Ιεράς Μητροπόλεως όπως η Μονή Αγ. Μηνά”.

Επίσης δώρισε αρχαιολογικές εκδόσεις για την Βιβλιοθήκη της Μητρόπολης «Άγιος Αγαπητός» και υποσχέθηκε την αποστολή βιβλίων για τον εμπλουτισμό της.

Διαφήμιση