Αρχική Νέα Τοπικά Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Χίου- Όχι παζάρια για Κλειστό Κέντρο προσφύγων/μεταναστών

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Χίου- Όχι παζάρια για Κλειστό Κέντρο προσφύγων/μεταναστών

88

Την επισήμανση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου ουδέποτε έλαβε απόφαση για δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας που μάλιστα θα λειτουργεί παράλληλα με την ήδη υπάρχουσα, επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων Χίου.
Εκτιμώντας ότι η Κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική δημιουργίας νέων υπερ-δομών, την οποία χαρακτηρίζει λανθασμένη, η Συντονιστική Επιτροπή που δημιουργήθηκε μετά την επίταξη στο «17» χιλιόμετρο από πλευράς Κυβέρνησης, επισημαίνει ότι «θα έχουν τεράστια ευθύνη όσοι μπουν σε διαδικασία παζαριών με την κυβέρνηση, για μικρές ή μεγάλες δομές, με συναντήσεις που επιχειρούν να στήσουν ή να επαναφέρουν πλαγίως ή ευθέως το θέμα για όγδοη!! φορά στο Δημοτικό ή στο Περιφερειακό Συμβούλιο»!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΧΙΟΣ 10/3/2020
H Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων Χίου, εκτιμά ότι δυστυχώς η κυβέρνηση επιμένει στην αδιέξοδη και αποδεδειγμένα λανθασμένη και φαυλεπίφαυλη πολιτική, της δημιουργίας νέων υπερδομών , παρότι έχουν ήδη καταρριφθεί ένα προς ένα όλα εκείνα τα επιχειρήματα και οι δικαιολογίες που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί για να κρατάει εγκλωβισμένους τους προσφυγές και μετανάστες στα νησιά μας!
Τις τελευταίες μέρες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κύριος Μηταράκης επιχειρεί με διχαστική τακτική, κάνοντας επισκέψεις ,επαφές και παζάρια, να προχωρήσει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για δημιουργία δήθεν κλειστών κέντρων- φυλακών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ακριτικό Βόρειο Αιγαίο εντείνοντας έτσι την πολιτική του εγκλωβισμού !
Τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο με την εργαλειοποίηση των προσφύγων-μεταναστών από τον Ερντογάν απέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι ο εγκλωβισμός τέτοιων πληθυσμών στα ακριτικά μας νησιά και πόσο δίκαιος είναι ο αγώνας όλου του Χιώτικου λαού για την αποτροπή δημιουργίας οποιασδήποτε νέας δομής!
Επισημαίνουμε ότι θα έχουν τεράστια ευθύνη όσοι μπουν σε διαδικασία παζαριών με την κυβέρνηση, για μικρές ή μεγάλες δομές, με συναντήσεις που επιχειρούν να στήσουν ή να επαναφέρουν πλαγίως ή ευθέως το θέμα για όγδοη!! φορά στο Δημοτικό ή στο Περιφερειακό Συμβούλιο!
Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε έλαβε απόφαση για δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας που μάλιστα θα λειτουργεί παράλληλα με την ήδη υπάρχουσα ! Αντιθέτως πολλές φορές και με ομοφωνία ψηφίστηκε η αποδοχή ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ max. 500 ατόμων η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με τη ΒΙΑΛ, η οποία είναι δομή φιλοξενίας και η οποία πρέπει να κλείσει όπως κατ επανάληψη έχει αποφασιστεί!
Αφού επισημάνουμε για πολλοστή φορά το απολύτως αυτονόητο ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά ξεριζωμένων και κατατρεγμένων ανθρώπων, το δράμα των οποίων βιώνουμε καθημερινά να εξελίσσεται δίπλα μας, αλλά στρέφεται κατά εκείνων των διαχειριστών της κρίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, που αρνούνται να παραδεχτούν ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική τους χρεοκόπησε παταγωδώς, καλούμε την κυβέρνηση και τον κύριο Μηταράκη να αφουγκραστούν τα μηνύματα των τελευταίων ημερών και να σταματήσουν έστω και σήμερα τον Εθνικά επικίνδυνο και επιζήμιο σχεδιασμό!