Αρχική Νέα Τοπικά Συντονιστική Επιτροπή: κάλεσμα και οδηγίες για τη συγκέντρωση στο λιμάνι

Συντονιστική Επιτροπή: κάλεσμα και οδηγίες για τη συγκέντρωση στο λιμάνι

104

“Το Σάββατο 24 Απριλίου στις 11:30 το πρωί, οι Χιώτες ενωμένοι θα σχηματίσουμε μια ανθρωποαλυσίδα διαμαρτυρίας στο εξωτερικό πεζοδρόμιο που περιβάλλει το Λιμάνι μας για να φωνάξουμε:
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΙΑΛ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΣΥΓΧΡΟΝΑ GUANTANAMO ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!
Στέλνουμε μήνυμα 6 στο 13033 (για συμμετοχή σε διαδήλωση)!
Μέριμνα όλων μας πρέπει να είναι η τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων. Οι αποστάσεις του ενός από τον άλλο να είναι τουλάχιστον 2μ”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή.

Συμμετοχή φορέων
Εν τω μεταξύ πολλοί είναι οι φορείς του νησιού που με ανακοινώσεις τους στηρίζουν τη συγκέντρωση, όπως και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενώ θα παρευρεθεί και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, αντίθετα με το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη που δήλωσε ότι “δεν συμμετέχω σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις”.
Επίσης κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνουν, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, με προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου όπως και η Ν.Ε. Χίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Επίσης με κοινό δελτίο τύπου οι Ιατρικός και Φαρμακευτικός σύλλογοι Χίου, ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, η ΕΛΜΕ Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

Αναρτήσεις Ν. Μηταράκη στο face book
Πολλές είναι οι αναρτήσεις του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κινητοποίηση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή. Χαρακτηριστικές οι ακόλουθες:
“Ας βάλει η Συντονιστική “Φυλάτε τα σύνορα & κάντε απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο” και θα κατέβω και εγώ στο λιμάνι. ΑΛΗΘΕΙΑ”.
“Είμαστε αντίθετοι ιδεολογικά στο “ξέφραγο αμπέλι το οποίο πρεσβεύει η Συντονιστική & η Αριστερά, που αυξάνουν τις ροές.” ΑΛΗΘΕΙΑ”
Ενώ σε σημερινή σαββατιάτικη ανάρτηση σημειώνει:
“Η στρατηγική της Κυβέρνησης μείωσε ροές και αποσυμφόρησε Χίο. Χωρίς κλειστό κέντρο κινδυνεύουμε να έρθουν περισσότεροι, τα έχουμε ξαναζήσει!”.

Οδηγίες 
Ολοι επιβάλλεται να φοράμε μάσκες (καλό είναι να έχουμε μαζί μας γάντια και αντισηπτικά) και να πειθαρχούμε στις υποδείξεις των υπευθύνων.
Λόγω των μέτρων , σύντομες ομιλίες θα εκφωνήσουν εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής ο Νίκος Χούλης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λαγκάδας, Μάρκος Κούνουπας.

Η προσέλευση στον χώρο της εκδήλωσης είναι απαραίτητο να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία ή στις υπόλοιπες λειτουργίες της πόλης μας.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι Βροντάδου, Λαγκάδας, Συκιάδας και Καρδαμύλων να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στους δημοτικούς χώρους στην Ιχθυόσκαλα, στην Τάφρο του Κάστρου (Σούδα) , στην Λέτσαινα (ΙΚΑ) και στον “Εύοδος” οδ. Αλατίου). Μετά παρακαλούνται να κατευθυνθούν τηρώντας αποστάσεις, στο Λιμάνι.

Αντίστοιχα όσοι έρχονται από το Νότιο τμήμα της πόλης ,να χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης Φάρκαινας και ΝΟΧ.
Στην ζώνη του λιμανιού θα υπάρχουν εθελοντές συντονιστές για την διευκόλυνση όλων μας.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης φροντίζουμε όλοι να αφήσουμε καθαρούς τους χώρους που θα χρησιμοποιήσουμε, ακριβώς όπως τους βρήκαμε. Η αποχώρηση πρέπει και αυτή να γίνει πολύ προσεκτικά και όχι κατά ομάδες.
Μέσα από μια ειρηνική διαμαρτυρία χωρίς εντάσεις , θα ακουστεί δυνατά η φωνή του νησιού μας , η φωνή της Χίου μας.
Συντονιστική επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλυσίδα ανθρωπιάς στο λιμάνι για το προσφυγικό (24/4) – καμία Νέα Δομή στα νησιά
Επόμενο άρθροΜε όπλο την ενότητα- αλυσίδα προστασίας για το Θόλος από εκατοντάδες πολίτες