Αρχική Απόψεις Aρθρα ΣΥΡΙΖΑ Χίου: παιχνίδι εντυπώσεων από τη ΝΔ και η τακτική του κ....

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: παιχνίδι εντυπώσεων από τη ΝΔ και η τακτική του κ. Μηταράκη

90

«Το τελευταίο διάστημα η ΝΔ επιδίδεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων μέσω δηλώσεων και ακροδεξιών ολισθήσεων, νομίζοντας ότι έτσι αποδεικνύουν την ετοιμότητα τους για ανακατάληψη της εξουσίας, ποντάροντας πάντα στην αποτυχία της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή της (16/7/2018) η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού αναφέρεται στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, επίθεση γίνεται και κατά του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη θυμίζοντας ότι επιλέχθηκε ως εισηγητής από το κόμμα του «ενώ έχει καταδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπόθεση της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011 – 2015, ως εισηγητή του νομοσχεδίου για την αδήλωτη εργασία.
Αναλυτικά ανακοίνωση:
«Το τελευταίο διάστημα η ΝΔ επιδίδεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων μέσω δηλώσεων και ακροδεξιών ολισθήσεων, νομίζοντας ότι έτσι αποδεικνύουν την ετοιμότητα τους για ανακατάληψη της εξουσίας, ποντάροντας πάντα στην αποτυχία της χώρας.
Στην αρχή έσπειραν πανικό, ότι δήθεν η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ δόθηκε για να «πλημμυρίσουν τα νησιά με επιπλέον πρόσφυγες».
Αφού διαψεύστηκαν σπέρνουν πανικό ότι δεν θα πάρουμε την τελευταία δόση ,επειδή ακριβώς σώσαμε το μειωμένο ΦΠΑ! Οι ίδιοι που κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι θα εφάρμοζε την αύξηση του ΦΠΑ, τώρα την κατηγορούν, επειδή διατήρησε το μειωμένο συντελεστή!
Σε τοπικό επίπεδο στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι τελευταίες αντιφατικές και ατακαδόρικες δηλώσεις του κ. Μηταράκη, όπως :<< Βέβαια οι νησιώτες γνωρίζουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διαπραγματεύτηκαν και δέχθηκαν την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ, γνωρίζουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ευθύνονται για την πολιτική ανοικτών συνόρων στο μεταναστευτικό που μετέτρεψε τα νησιά σε αποθήκες ψυχών. Δεν θα πούμε και ευχαριστώ>>, << Ο κ. Τσίπρας «παίζει» με όλα τα σοβαρά θέματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού και του νησιωτικού ΦΠΑ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια περιορισμού της επερχόμενης εκλογικής συντριβής του >>,<< Σήμερα με τον «Κλεισθένη» νομοθετούν υπέρ της ακυβερνησίας και της διαφθοράς. Ανοίγουν το δρόμο για τη συναλλαγή και τη μικροπολιτική εκμετάλλευση κάθε τοπικού ζητήματος.>> κλπ.
Μια σκέψη μας έρχεται στο μυαλό, πόση πια αναξιοπιστία, πόση πια υποκρισία. πόση πια φαιδρότητα!!
Βέβαια ότι στην ΝΔ βρίσκονται σε πανικό είναι προφανές και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο αλλά καταντούν γραφικοί. Σαφέστατο παράδειγμα η επιλογή του κ.Νότη Μηταράκη, ενώ έχει καταδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην υπόθεση της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011 – 2015, ως εισηγητή του νομοσχεδίου για την αδήλωτη εργασία. Αυτό πια ξεπερνά τον αντεργατικό κυνισμό των νεοφιλελεύθερων και των ακραίων της Νέας Δημοκρατίας και αγγίζει τα όρια του πολιτικού σουρεαλισμού.
Τελικά στην ΝΔ εκτός από σοβαροί, καλοπληρωτές, τυπικοί με τα δάνεια τους και τα πόθεν έσχες τους ,είναι και απίστευτα πλακατζήδες.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου αυτό που λέγαμε πάντα και συνεχίζουμε είναι ότι <<όσο και να φωνάζουν, ότι και να λένε στην ΝΔ μαζί με την πλειοψηφία των ΜΜΕ που ελέγχουν και τις πολιτικές ουρές τους, δεν πετυχαίνουν τίποτα και δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξουν την ηθική και την ακεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και να ανακόψουν την θετική πορεία της χώρας μας».