Αρχική Απόψεις Aρθρα Τα άλυτα θέματα υγείας στο Β.Αιγαίο, του Ν. Ροδίτη

Τα άλυτα θέματα υγείας στο Β.Αιγαίο, του Ν. Ροδίτη

149

Στη Χίο σε συμβολική κινητοποίηση ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Υγείας για τα διαχρονικά προβλήματα των δομών υγείας της χώρας προχώρησε ο ΣΕΣΝΟΧ το πρωί της Τρίτης στην πύλη του Νοσοκομείου. Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννης Λαμπαδοχυτός, ανέφερε πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και γενικότερα στη χώρα νιώθουν πως τους κοροϊδεύουν με χειροκροτήματα ή το επίδομα ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Λαμπαδοχυτός, οι ίδιοι έκοψαν τα δώρα ενώ έκλεισαν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και έθεσαν σε διαθεσιμότητα υγειονομικούς. Παράλληλα, ο κ. Λαμπαδοχυτός σημείωσε πως α’ βάθμια εκπαίδευση στη Χίο δεν υπάρχει οπότε το Νοσοκομείο Χίου σηκώνει όλο το βάρος με το προσωπικό να εναλλάσσεται σε βάρδιες δίχως άδειες ενώ υπάρχει έλλειψη αναλώσιμων υλικών ζητώντας μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας καθώς με το επικουρικό προσωπικό δεν καλύπτονται οι ανάγκες της πανδημίας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 11/4/20,
του Νίκου Ροδίτη

Το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ, Μαρία Σαραντινίδου, υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι δείχνουν την υπευθυνότητα που απορρέει από τον όρκο τους όμως σπάνε τη σιωπή τους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν αναφερόμενοι στο παράδειγμα των μασκών για τις οποίες υπάρχει έλλειψη σε εξειδικευμένες. Εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών ο Γιάννης Μαλαφής τόνισε πως το μήνυμα είναι να μείνουν οι συμπολίτες σπίτι και οι ίδιοι να δώσουν τον αγώνα τους όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται στήριξη προκειμένου οι ίδιοι να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους για την υγεία των πολιτών. Τέλος, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος Μάρκος Σκούφαλος σημείωσε πως δεν πρέπει να παραμένουν βουβοί στα προβλήματα καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε προσωπικό και υλικά με την κυβέρνηση να κωφεύει ζητώντας άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις και να εξασφαλιστούν αναλώσιμα υλικά όπως μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία, εκτός από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση, οι υγειονομικοί, ακολουθώντας την ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, πραγματοποίησαν ανάλογη δράση και στο κέντρο Υγείας Άντισσας.
Με πανό και πικέτες η Ένωση και από την Άντισσα διεκδικεί: 1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 2. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. 3. Ένταξη όλων στα βαρεία και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ). 4. Πλήρη ανάπτυξη για δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας – όχι χρηματοδότηση των κλινικαρχών. 5. Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. 6. Άμεση αποσυμφόρηση των προσφυγικών καταυλισμών και άμεση μεταφορά σε ξενοδοχεία που ούτως ή άλλως παραμένουν κλειστά τουλάχιστον όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΔΑ TV – ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόταση για μια πιλοτική- επιθετική αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά
Επόμενο άρθροΕπαναπροωθούν πρόσφυγες στα νησιά με ειδικές θαλάσσιες σκηνές, από Εφημερίδα των Συντακτών