Αρχική Μαστίχα Περί μαστίχας “Τα δάκρυα του Αγίου Ισιδώρου στη Χίο”, στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Βότανα...

“Τα δάκρυα του Αγίου Ισιδώρου στη Χίο”, στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Βότανα – καρποί της Γης»

422

Στη Χίο ταξιδεύει την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 (προβολή 12.00 μεσημέρι) η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Βότανα, καρποί της Γης», με τη Βάλια Βλάτσιου, μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Ξεδιπλώνοντας γνωστούς και άγνωστους θησαυρούς του νησιού, το πρώτο μέρος της εκπομπής με τίτλο «Τα δάκρυα του Αγίου Ισιδώρου στη Χίο» παρουσιάζει τα Νοτιόχωρα, όπου πρωταγωνιστής είναι η μοναδική μαστίχα, με τις θεραπευτικές της ιδιότητες που αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης για το νησί της Χίου.

Η Βάλια Βλάτσιου, περιδιαβαίνει τα Νοτιόχωρα και μέσα από απρόσμενες συναντήσεις ανακαλύπτει επιστημονικές θεωρίες, ιστορικές αλήθειες και λαϊκές πρακτικές από ανθρώπους που αγαπούν τη γη τους και την φροντίζουν με αγάπη.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος σημειώνοντας, ότι “η Περιφέρεια στηρίζει τον πρωτογενή τομέα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω καλλιέργειας της μαστίχας ,που καθιστά το νησί μας υπερήφανο παραγωγό αυτής της φυσικής ρητίνης σε παγκόσμια κλίμακα”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο καλό πάντα νικάει! Καλή Χρονιά!, ΛΟΓΟΣ ΕΥΘΥΣ του Νίκου Ροδίτη
Επόμενο άρθροΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ…ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ, γράφει ο Κ. Πουλιανός