Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Τα παιδιά νοιάστηκαν για το ΔΑSOS, δράσεις ΟΜΙΚΡΟΝ

Τα παιδιά νοιάστηκαν για το ΔΑSOS, δράσεις ΟΜΙΚΡΟΝ

238

Σε ύμνο στη συνεργασία και στον εθελοντισμό, εξελίχθηκε η διοργάνωση δράσεων στο περιαστικό δάσος της Κλειδούς στη Χίο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ΟΜΙΚΡΟΝ.
Οι εγγραφές στο ενημερωτικό κιόσκι της Ομάδας έφθασαν τις 124 και τα παιδιά σαν ένα πολύβουο μελίσσι, μαζί με τους συνοδούς τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν:
– το WWF Ελλάδας, που μέσα από το παιχνίδι τα εκπαίδευσε στις αξίες του δάσους και τους έμαθε για την πρόληψη από τις δασικές πυρκαγιές.

– το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, που δημιούργησε με τα παιδιά έργα με πρώτες ύλες φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά.
– το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, όπου κάτω από την παχιά σκιά του πλατάνου μύησε τα παιδιά στη φύλαξη του δάσους.

– οι Ανιχνευτές του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, μέσα από το παιχνίδια γνώρισαν στα παιδιά επαγγέλματα που χάθηκαν σχετικά με το δάσος· όπως αυτό του ρετσινά.


– η ομάδα «Βίωσε και Επιβίωσε» και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, που άπλωσαν στα μανταλάκια τις φωτογραφίες με ζώα και φυτά της Χίου.
– Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου πραγματοποίησαν μια ωραία πεζοπορία μέχρι την πηγή της Κλειδούς.
– Γύρω από το κιόσκι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, οι διοργανωτές έστησαν την υποδοχή τους· στολίζοντας το χώρο με φωτογραφίες των Αντώνη Τσατσαρώνη, Δημήτρη Ψαλτάκη και Σταύρου Γδύση.

– Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έτοιμος να φροντίσει για την ασφάλεια μικρών και μεγάλων.
– Η Φωτογραφική Λέσχη Χίου να απαθανατίσει τις ωραίες στιγμές, οι φοιτητές από το Aegean Greeners του Πανεπιστημίου Αιγαίου να βοηθήσουν όπου χρειαστεί, ενώ οι νεαροί chef από το ΙΕΚ Data ετοίμασαν ένα γευστικότατο και υγιεινό κέρασμα και το ζαχαροπλαστείο AlaCrème είχε για όλους τους ενήλικες μια κούπα καφέ.

«Το ευχαριστώ από την πλευρά μας είναι λίγο. Είναι όμως μια χειροπιαστή απόδειξη ότι με την ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και όρεξη για προσφορά στον τόπο, το αποτέλεσμα έχει πάντα θετικό πρόσημο. Με την ελπίδα ότι προσθέσαμε ένα ακόμα λιθαράκι στην περιβαλλοντική αγωγή των παιδιών του τόπου μας, δίνουμε την υπόσχεση για μία επόμενη, ακόμα καλύτερη, δράση για το ΔΑSOS», σημειώνουν στο δελτίο τύπου οι διοργανωτές που έκλεισαν αυτή την ωραία εκδήλωση με μια μικρή επίδειξη του πυροσβεστικού οχήματος της ΟΜΙΚΡΟΝ για το σβήσιμο των πυρκαγιών.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλεγχος εγγράφων και καταμέτρηση προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ
Επόμενο άρθροΥπεράριθμα 194 άτομα στη ΒΙΑΛ, λιγότεροι 9 οικίσκοι- καταμέτρηση από Υπουργείο