Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τα τεστ έφεραν 8+1 κρούσματα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, καραντίνα έως και...

Τα τεστ έφεραν 8+1 κρούσματα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, καραντίνα έως και 4/11

168

19.30: Συνολικά 113 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, εκ των οποίων 9 είναι θετικά. Αφορούν 8 ωφελούμενους (σ.σ. πρόσφυγες- μετανάστες) και 1 υπάλληλο γυναίκα της 1ης υποδοχής στο ΚΥΤ ΧΙΟΥ (σύμφωνα με πληροφορίες από το μεταφραστικό).
Αύριο θα συνεχιστεί η δειγματοληψία στον πληθυσμό (προσφύγων- μεταναστών) και τους εργαζόμενους, , σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ:

Περί τους 100 πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και εργαζόμενοι, υποβλήθηκαν σε τεστ από το πρωί στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, από το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ πιθανόν και εντός της ημέρας να φτάσει και 2ο από την Αθήνα.
Στην ειδική σκηνή που στήθηκε στον κλειστό χώρο της ΒΙΑΛ, έχουν βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες, όπως σημειώνεται στη σελίδα voreioaigaio.ert.gr τουλάχιστον 6 άτομα θετικά στον covid-19 καθώς και μία εργαζόμενη.
Μεταξύ των 6 και ο πατέρας του βρέφους που γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα και η μητέρα του ήταν θετική στον κορονοϊό. Και οι δύο γονείς από το Αφγανιστάν κρατούνται στον ειδικό χώρο καραντίνας, στα πλαίσια του προγράμματος «Αγνοδίκη*», από όπου βγήκαν σήμερα 7 άτομα αφού δεν νοσούν από κορονοϊό.

Οι εργαζόμενοι-ες νοσηλευτές πάντως, μαζί με τον στρατιωτικό γιατρό που αντικαθιστά τον εν αδεία ιατρό του ΕΟΔΥ και τους εθελοντές γιατρούς από τη βάσκικη ΜΚΟ Salvamento Maritimo Humanitario, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουν και τους ελέγχους να κάνουν στα πλαίσια του κορονοϊού κρατώντας τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά περιστατικά, αφού μόνο τα επείγοντα πηγαίνουν Νοσοκομείο μετά την ακύρωση των τακτικών ραντεβού.

Εν τω μεταξύ στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο και στη μονάδα αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται σύμφωνα με πληροφορίες 4 πρόσφυγες- μετανάστες θετικοί στον κορονοϊό καθώς και μια 30χρονη πρόσφυγας η οποία βρέθηκε να πάσχει από φυματίωση και μάλιστα βαριάς μορφής.
Με βάση αυτά τα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι χρειάζονται να ενισχυθούν οι δυνάμεις σε ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και να καλυτερεύσουν οι συνθήκες νοσηλείας και κράτησης, πέρα από την παράταση, έως και τις 04/11/2020, του υγειονομικού αποκλεισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Αγνοδίκη: το όνομα της πρώτης καταγεγραμμένης στην παγκόσμια ιστορία γυναίκας που άσκησε επίσημα το επάγγελμα της μαίας στην Αθήνα κατά τον 4ο αι π.Χ..).

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr