Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΤΕ Χίου ΚΚΕ: Οι εξελίξεις στη Λέσβο απαιτούν άμεση αγωνιστική δράση

ΤΕ Χίου ΚΚΕ: Οι εξελίξεις στη Λέσβο απαιτούν άμεση αγωνιστική δράση

61

“Οι εξελίξεις στη Λέσβο απαιτούν άμεση αγωνιστική δράση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ που εκφράζει την αλληλεγγύη της “στους κατοίκους της Λέσβου, στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Η απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία. Είναι απαράδεκτο επί ημέρες πρόσφυγες και μετανάστες εγκαταλελειμμένοι να κοιμούνται στο δρόμο χωρίς τροφή και στέγη”.

“Η εκρηκτική και τραγική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Λέσβο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ, του Δουβλίνου και των συμφωνιών με την Τουρκία, που υλοποίησαν κατά γράμμα, γι’ αυτό και έχουν τεράστιες ευθύνες. Η κυβέρνηση αντί να στείλει πλοία και να οργανώσει τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, στέλνει τα ΜΑΤ και επιχειρεί να δημιουργήσει νέα χοτ σποτ.
Τα γεγονότα στη Λέσβο αποτελούν μια προειδοποίηση και για τη Χίο. Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και δράση, τώρα. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και τους κατοίκους στη Λέσβο. Να διεκδικήσει το οριστικό κλείσιμο της ΒΙΑΛ., τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, καμία δημιουργία άλλης φυλακής της ΕΕ, κλειστής ή “ανοικτής”, στη Λέσβο, τη Χίο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
Αυτή είναι και η μοναδική απάντηση, που αποτελεί και καθολικό λαϊκό αίτημα, τόσο με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Λέσβο όσο και απέναντι στο ξενοφοβικό, ρατσιστικό μίσος”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ.

Χίος 12/9/2020