Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εκρηκτική κατάσταση στη ΒΙΑΛ, κίνδυνος ενόψει καύσωνα

ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εκρηκτική κατάσταση στη ΒΙΑΛ, κίνδυνος ενόψει καύσωνα

120

Εκρηκτική γίνεται η κατάσταση στο HotSpot της ΒΙΑΛ Χίου, αποτέλεσμα του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί.
Οι μερίδες του φαγητού και η ποσότητα του νερού δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών. Την κατάσταση αυτή επιβαρύνουν οι συνεχόμενες ροές του τελευταίου διαστήματος.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι κάθε μετανάστης/πρόσφυγας δικαιούται ένα μπουκάλι νερό την ημέρα όταν είναι δεδομένη η άνοδος της θερμοκρασίας την περίοδο του καλοκαιριού, ειδικά τις επόμενες μέρες.
Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά επικίνδυνη για τη ζωή των προσφύγων και ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με βεβαρημένη υγεία κλπ).

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ και των τοπικών εκπροσώπων τους, όλων των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ελληνική εμπλοκή στους πολέμους για τα κέρδη του κεφαλαίου, είναι τεράστιες.

Ειδικά στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ, οι συμφωνίες για το προσφυγικό που υπέγραψε και εφαρμόζει η κυβέρνηση προμηνύουν ακόμη μεγαλύτερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, περισσότερη καταστολή, απελάσεις και επίθεση στα δικαιώματά τους, χώρες-“αποθήκες”, μεγαλύτερη διείσδυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε τρίτες χώρες στο όνομα του περιορισμού της μετανάστευσης.

– Εδώ και τώρα να δοθεί η αναγκαία ποσότητα φαγητού και νερού για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων με ευθύνη Δήμου και κράτους.
– Ανθρώπινες συνθήκες παραμονής.
– Απαιτούμε εδώ και τώρα τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τη Χίο και τα νησιά του Αιγαίου.
– Από τώρα και στο εξής να μετακινούνται απευθείας στην ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί να εξετάζεται κάθε αίτημα (άσυλο κλπ).

Χίος 21/7/2018

Διαφήμιση