Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη «Τεχνολογία και Αναπηρία» θέμα Ημερίδας στο Ομήρειο, 5 Μαίου

«Τεχνολογία και Αναπηρία» θέμα Ημερίδας στο Ομήρειο, 5 Μαίου

57

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου και ο Παγχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία και Αναπηρία. Σχεδιάζοντας για ένα νησιωτικό – ακριτικό περιβάλλον», το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 9.30 π.μ έως 2.00 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.
Το θέμα θα αναπτύξουν ειδικοί πανεπιστημιακοί ερευνητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να εισάγουν με εκλαϊκευτικό τρόπο στις δυνατότητες που παρέχει η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για Ατομα με Αναπηρία στο πλαίσιο μιας νησιωτικής και ακριτικής γεωγραφίας.
Κεντρικός ομιλητής, ο Γεώργιος Κουρουπέτρογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του «Εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Επικεφαλής της «Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θα ακολουθήσει εκτενής συζήτηση.
Η δράση απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών, εστιάζει όμως σε Συλλόγους Α.μεΑ., κοινότητες εθελοντών, εκπαιδευτικές κοινότητες, ΜΜΕ και σε υπεύθυνους διαμόρφωσης πολιτικής τοπικά (π.χ. αιρετούς)
Η δράση έχει προφανή περιφερειακή διάσταση, καθώς η περίπτωση της Χίου μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για το σύνολο της Περιφέρειας.
Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Επιμελητήριο Χίου.
Συμμετέχουν ακόμα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου.