Αρχική Απόψεις Aρθρα Θα τελειώσει επιτέλους το Φράγμα στη Χίο; , του Ν. Ροδίτη

Θα τελειώσει επιτέλους το Φράγμα στη Χίο; , του Ν. Ροδίτη

76

«Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στις 11 Οκτωβρίου στο Φράγμα στην περιοχή της «Κόρης Γεφύρι», προκειμένου να δούμε ποια είναι τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει το εν λόγω έργο. Το έργο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς είναι ένα έργο ζωής για τον Κάμπο, ο οποίος θα αρδευτεί από το νερό το οποίο θα συλλέγεται», σημείωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας που μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο και τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, επισκέφτηκαν το φράγμα. Εδώ να πούμε ότι αυτό το έργο είναι για το νησί ζήτημα κάποιων αρκετών δεκαετιών…
του Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 19/10/2019

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την εξέλιξη του έργου, ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Υπάρχει από όλες τις πλευρές η πολιτική βούληση, να ολοκληρωθεί ένα έργο για το οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ, από χρήματα Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων.» Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση ήταν του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Ο κ. Μηταράκης, συνεχίζοντας τις επικοινωνιακές φιέστες που τόσο καλά ξέρει να διοργανώνει, περιόδευσε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επισκεπτόμενος και το της Κόρης Γεφύρι. Έδωσαν μάλιστα υποσχέσεις για ολοκλήρωση του έργου όχι σε ένα ή δύο, αλλά σε 4 χρόνια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης, και συνεχίζει να παραθέτει όπως αναφέρει «αυτολεξεί δηλώσεις του κ. Μηταράκη τον Μάρτιο 2019 κατά της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν θεωρούσε κατεπείγουσα – και αυτονόητα απλή – την ολοκλήρωση του έργου: «Βλέπουμε τον αρμόδιο υπουργό και τον κυβερνητικό βουλευτή της Χίου, να επικεντρώνονται στο παρελθόν και σε έρευνες που γίνονται. Έτερον, εκάτερον. Να γίνουν όσες έρευνες θέλουν. Αλλά, επιτέλους, ας ασχοληθούν για να ολοκληρώσουν και κανένα έργο, από αυτά που ήδη βρήκαν σχεδόν έτοιμα»…», θυμίζει τη δήλωση Ν. Μηταράκη ο κ. Μιχαηλίδης που συνεχίζει: «Επί της ουσίας, ξέχασαν να μας ενημερώσουν για την τύχη της – κομβικής για την προοπτική του έργου – μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία έπρεπε να παραδοθεί το καλοκαίρι. Για ποια ολοκλήρωση, λοιπόν, μιλούν και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρόνο; Απλά μας δουλεύετε κύριε Μηταράκη», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης. Γεγονός πάντως είναι ότι ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο αυτό. Ευχόμαστε να το πάρει στα σοβαρά αυτή η κυβέρνηση και να το τελειώσει επιτέλους!

Πηγή: chios Νews
Νίκος Ροδίτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου
Επόμενο άρθροΥπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου – υπερψηφίστηκε πρόταση Χιακής Συμπολιτείας, πλην παράταξης Κάρμαντζη!