Αρχική Απόψεις Aρθρα Θέλουμε ειρήνη, της Ευγ. Κώττη

Θέλουμε ειρήνη, της Ευγ. Κώττη

100

Θέλω να ασχοληθώ με τα καθημερινά. Την αλλαγή του καιρού, τα χοντρά ρούχα που πρέπει σιγά σιγά να πάρουν το δρόμο για το πλυντήριο κι ύστερα στις ντουλάπες, στην θέση των ανοιξιάτικων, καλοκαιρινών όπως γίνεται πάντα αυτή την εποχή. Α ναί και τα χαλιά που πρέπει να σηκωθούν, να πλυθούν, να κρυφτούν. Θα ήθελα να μπορούσα να αφεθώ στην ψεύτικη ανεμελιά των πρωινών, τάχα ψυχαγωγικών, εκπομπών. Θα ήθελα να μπορούσα να κλειστώ στις σελίδες ενός βιβλίου ή να ταξιδέψω με τα αγαπημένα μου τραγούδια. Να γίνουν το δικό μου κάστρο για να μπορέσω να προστατευθώ από την αιχμηρή, επώδυνη πραγματικότητα. Όμως δεν μπορώ!
Από όλην την πολιτική ενημέρωση που παρακολουθώ ανελλειπώς, δεν είναι, ότι το προεκλογικό σκηνικό δεν έχει ενδιαφέρον, για κάθε υπεύθυνο πολίτη. Ασφαλώς και έχει. Αυτό το ζούμε καιρό τώρα.

της Ευγενίας Κώττη

Πως όμως να ξεχάσω, να ξεπεράσω την είδηση για τη γεώτρηση από την Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ;; Πως μπορώ να ξεχάσω τους χάρτες που δημοσιεύθηκαν σε υψηλής κυκλοφορίας τουρκική, φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που αποτυπώνουν την επιχειρησιακή ισχύ των S-400 που φαίνεται όχι μόνο να χτυπούν κατάκαρδα το Αιγαίο, τα νησιά μας αλλά να φτάνουν μέχρι την Αθήνα!!! Βλέπουμε ότι τώρα υπερισχύει το μέτρημα των αναμενόμενων σταυρών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές. Δυστυχώς οι ερωτήσεις στα δημοσιογραφικά πάνελ, εξαντλούνται στα οικονομικά, την…ανάπτυξη κλπ. Εμείς που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε τούτον τον τόπο, που με τη θέληση μας ριζώσαμε στον τόπο που γεννηθήκαμε σε απόσταση αναπνοής από τα δυτικά παράλια της Τουρκίας, τί να κάνουμε τα μεγάλα λόγια για “ανάπτυξη” όταν βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να εξυφαίνονται σχέδια που θέτουν σε κίνδυνο την Ειρήνη στην περιοχή;;; Ποιοί και γιατί κλείνουν τα αυτιά στα τύμπανα πολέμου που σιγά σιγά ηχούν; Όσοι ανήκουν στην γενιά μου, έχουμε ζήσει την επιστράτευση του 74, του 87, αλλά και την κρίση των Ιμίων του 1996.Έχουμε ζήσει την ανάσα του φόβου, του τρόμου που προκαλεί μια τέτοια κατάσταση. Εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα που ακόμη μας στοιχειώνουν… Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρμόδιος Υπουργός, έδωσαν όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ έδωσαν ” αυστηρή” απάντηση στην Τουρκία. Θαυμάσια μόνο που τα παιδιά μας κι εμείς είμαστε στη πρώτη γραμμή!!! Δεν τα γεννήσαμε για να δώσουν τη ζωή τους, για υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, και των ΗΠΑ. Για να χαθούν όπως οι προπαππούδες τους πολέμησαν, ή χάθηκαν, ξεριζώθηκαν για τα πετρέλαια της Μοσούλης!!! Επιτέλους πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα, όσο κι αν μας πονά. Και να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στους πολεμοκάπηλους. Πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος- κραυγή του Ποιητή ” Ειρήνη, Ειρήνη, θέλουμε Ειρήνη”…