Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις “Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: η ζωή του σαν παραμύθι” – Αφήγηση παραμυθιού στο Ναύπλιο

“Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: η ζωή του σαν παραμύθι” – Αφήγηση παραμυθιού στο Ναύπλιο

120

Η ζωή του Λέσβιου μεγάλου μας λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, θα παρουσιαστεί σαν… παραμύθι από την Χιώτισσα αφηγήτρια-παραμυθατζού Καλλιόπη Λιαδή, αυτό το το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 6.30μ.μ., στο Ναύπλιο.
Συγκεκριμένα στα πλαίσια της έκθεσης “Ο ζωγράφος Θεόφιλος – Τα Έργα δημιουργούν το περιβάλλον τους”, που φιλοξενεί ο Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank (Εμμανουήλ Δαλαμάγκα και Κωλέττη 4) στο Ναύπλιο, η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή θα παρουσιάσει την αφηγηματική ενότητα “Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: η ζωή του σαν παραμύθι”. Ενα παραμύθι που έχει πλαστεί βάσει πραγματικών γεγονότων καταγεγραμμένων από τους μελετητές και βιογράφους του.
Ο λαϊκός μας ζωγράφος γίνεται ο πρωταγωνιστής ενός πρωτότυπου παραμυθιού και τα παιδιά θα ακούσουν για τα παιδικά του χρόνια στη Μυτιλήνη, θα ταξιδέψουν μαζί του στη Σμύρνη, την Αθήνα και το Βόλο, θα μάθουν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για τις περιπέτειες του, και για το καταφύγιο του: τη ζωγραφική και τις ιστορίες.
Μέσα από παράλληλη με την αφήγηση προβολή εικόνων, θα παρατηρήσουν έργα του και θα ανακαλύψουν τα αγαπημένα του θέματα, θα ακούσουν ιστορίες και παραδοσιακά τραγούδια που αναδύονται μέσα από τις ζωγραφιές του.
Η αφήγηση περιλαμβάνει, επίσης, ένα λαϊκό παραμύθι από τα παράλια της Μικράς Ασίας.
Τα παραδοσιακά τραγούδια που πλαισιώνουν την αφήγηση τραγουδάει a capella η αφηγήτρια.
Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 10 ετών και σε ενήλικες.
Διάρκεια: 50 λεπτά
Είσοδος Ελεύθερη – Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 27520 96234 Email: Exhibitioncenter-Nafplio@alpha.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr