Αρχική Απόψεις Επιστολές Αναγνωστών Επιστολή για τα ιαματικά λουτρά Αγιασμάτων

Επιστολή για τα ιαματικά λουτρά Αγιασμάτων

283

Την παρακάτω επώνυμη επιστολή λάβαμε από αναγνώστρια μας, σχετικά με την επίσκεψή της στο χώρο των ιαματικών λουτρών Αγιασμάτων.

Καλησπέρα σας,
Επισκέφτηκα τη Χίο για τις ημέρες του Πάσχα, θέλοντας να συνδυάσω παράλληλα με τις διακοπές μου και την επίσκεψη μου στα ιαματικά λουτρά Αγιασμάτων της Χίου, δεδομένου ότι πάσχω από ινομυαλγία.
Έχοντας στο μυαλό τις συμβουλές του ιατρού μου, ο οποίος και μου σύστησε υδροθεραπεία σε ιαματικά λουτρά, επισκέφτηκα τον χώρο των Λουτρών στα Αγιάσματα. Δυστυχώς, με την άφιξή μου στο χώρο διαπίστωσα ότι τα Λουτρά δεν λειτουργούσαν και θέλοντας να μάθω περισσότερες πληροφορίες για αυτό, δεν βρήκα καμία ανταπόκρισή.
Είναι κρίμα, να υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα στο νησί της Χίου το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει ακόμα και τον ιαματικό τουρισμό, να παραμένει ανεκμετάλλευτη.
Ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια στα Λουτρά Θέρμα στη Μυτιλήνη τα οποία επισκέφτηκα μετά την αναχώρηση μου από τη Χίο καθώς παρέχουν μια πλήρη φροντίδα σε άτομα που πάσχουν από διάφορες παθήσεις και όχι μόνο.
Κλείνοντας θεώρησα σημαντικό να ενημερώσω την κοινωνία της Χίου για την παραμέληση, ίσως και αδιαφορία, των ιαματικών λουτρών από την τοπική αυτοδιοίκηση, ελπίζοντας την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ το νησί να βρω κάποια αλλαγή.
Με εκτίμηση,
Α.Χ.

Σχόλιο chiosnews.com
Εμείς ενημερώσαμε την υπεύθυνη της ΚΟΙΝΣΠΕ “Θέρμαι Αγιασμάτων” Ελένη Κατσαρού που σημείωσε ότι τόσο στη σελίδα τους στο διαδίκτυο όσο και σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δίνονται πληροφορίες αλλά και απαντούν άμεσα σε όποιες ερωτήσεις λάβουν.
Στη Χίο είναι γνωστό βέβαια ότι τα Λουτρά στα Αγιάσματα λειτουργούν από 1η Ιουλίου μέχρι τέλος Οκτώβρη και ενώ γίνονται προσπάθειες να μεγαλώσει η περίοδος χρήσης τους.
Πέρα από τη συγκεκριμένη επιστολή, καλό είναι κάποιος που έρχεται στο νησί, πριν πάει μόνο για τα Λουτρά στα Αγιάσματα να πάρει πληροφορίες από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου ή να αναζητήσει τις παραπάνω σελίδες στο διαδίκτυο.
Είναι πάντως ευκαιρία και ο Δήμος, στον οποίο ανήκουν, να κάνει τις απαραίτητες εργασίες από τώρα, για να είναι έτοιμα για λειτουργία τα Λουτρά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις 13 προσφύγων- μεταναστών για τα επεισόδια σε ΒΙΑΛ-πόλη Χίου
Επόμενο άρθροΜου αρέσει να βλέπω τουρίστες… του Δ. Αντώνογλου