Αρχική Νέα Τοπικά Τη γιορτή του Εμπορικού Συλλόγου, την βλέπουν διεύρυνση ωραρίου στο Εργατικό Κέντρο

Τη γιορτή του Εμπορικού Συλλόγου, την βλέπουν διεύρυνση ωραρίου στο Εργατικό Κέντρο

97

«Οποιαδήποτε ενδεχόμενη παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους, ειδικά όταν μέσω αυτής τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων πλήττονται και θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χίου σχετικά με το θέμα του εορτασμού των 100 χρόνων του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, ο οποίος και προγραμματίζει την προσεχή Παρασκευή (10/8) να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα μέχρι τις 11.00 το βράδυ.
Μάλιστα το Εργατικό Κέντρο αμφισβητεί ευθέως για το κατά πόσο η εργασία αυτή θα πληρωθεί στους εμποροϋπαλλήλους σημειώνοντας:
«Δυστυχώς, όπως έχει αποδείξει η ιστορία οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να απασχοληθούν πέραν του ωραρίου του δεν αμείβονται με όσα ορίζει ο νόμος για την παροχή πρόσθετης εργασίας».
«Η ανάκαμψη της αγοράς δεν θα επέλθει με μπαλώματα αυτού του τύπου που και αποτέλεσμα δεν έχουν για τα μαγαζιά και βαραίνουν επιπλέον τον εργαζόμενο, αλλά, με προσιτές τιμές, πραγματικές εκπτώσεις, καλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και διαρκείς αγώνες για τη μείωση της φορολογίας και τη μόνιμη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο νησί μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου που κλείνει με ευχές για τα 100χρονα του Εμπορικού Συλλόγου για «δύναμη, υγεία και κουράγιο για να συνεχίσετε το δύσκολο έργο σας και για επόμενα 100 χρόνια».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου καλεί πάντως την Παρασκευή να παραμείνουν οι καταναλωτές και μετά τις 9.00 μ.μ. στην αγορά όπου η Λέσχη Χορού «Fatty George Lindy Club», θα προσφέρει θέαμα χορού, το σωματείο Μουσικών Χίου θα παίξει ζωντανά, ενώ το νεανικό συγκρότημα Bistrots υπόσχεται να προσφέρει θετική ενέργεια μέσα από τις νότες!
Αν και ο μεγαλύτερος κίνδυνος γα μικρή συμμετοχή είναι η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη που την ίδια ώρα και μέρα (Παρασκευή, 10 Αυγούστου 9.30 μ.μ.) πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΙΩΝΙΑ στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ERA-AEGEAN.GR