Αρχική Απόψεις Aρθρα Τι πραγματικά φέρνει για το λαό ο ανασχηματισμός;, του Νέστορα Ξυλά

Τι πραγματικά φέρνει για το λαό ο ανασχηματισμός;, του Νέστορα Ξυλά

116

Ψευτοδιλήμματα, «μεταγραφές» μέσω ΑΝΕΛ από τη λεγόμενη «καραμανλική» ΝΔ, έντονο «φλερτ» με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και με ένα τμήμα από το Ποτάμι, «νέοι κι ωραίοι…»…

Ανακατεύουν και πάλι την τράπουλα για την υποτιθέμενη «νέα εποχή», που ξεκινά με το «τέλος των μνημονίων». Και πάλι διακηρύξεις για «προοδευτική συμμαχία με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ», που θα εφαρμόσει δήθεν φιλολαϊκές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στο έδαφος του «δημοσιονομικού χώρου» που αφήνουν τα ματωμένα πλεονάσματα.

Του Νέστορα Ξυλά –
στελέχους του ΚΚΕ

Ποιος δεν υποψιάζεται ή δεν είναι ακόμα και σίγουρος τι πρόκειται να συμβεί μπροστά στο χιλιοπαιγμένο κακόγουστο έργο του λεγόμενου ανασχηματισμού;

Στην πραγματικότητα η «νέα εποχή» είναι συνέχεια της προηγούμενης και των κυβερνήσεών της, με προαποφασισμένη καταιγίδα αντιλαϊκών δεσμεύσεων. Το σύνολο του αντεργατικού οπλοστασίου διατηρείται ακέραιο με πάνω από 700 μνημονιακούς νόμους και ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχιση της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα για να διασφαλιστεί η «ανταγωνιστικότητα» και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Τι θετικό λοιπόν έχει να περιμένει ο λαός;

Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο
Ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι επικαλείται πλαστές διαχωριστικές γραμμές όπως «πρόοδος – συντήρηση» κατά το παλαιότερο «φως – σκοτάδι». Το κάνει για να κρύψει ότι στη στρατηγική δεν διαφέρει από τη ΝΔ. Προσπαθούν και οι δυο απεγνωσμένα να διαφοροποιηθούν όμως υπηρετούν την ίδια πολιτική στις επιδιώξεις και τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα.

Η ΝΔ αισθάνεται αμηχανία που ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει «τη μπουκιά από το στόμα», αμηχανία που εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση.Προσπαθεί σε όλους τους τόνους να αποδείξει ότι μπορεί να υπηρετήσει πιο πιστά και πιο ικανά το κεφάλαιο σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσάπτει συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ «κομμουνιστικά χαρακτηριστικά» που δεν έχει, προσπαθώντας να συσπειρώσει έτσι το δεξιό ακροατήριό της. Με αυτό τον τρόπο όμως, συμβάλλει και στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού.

Μια βολική αντιπαράθεση λοιπόν και για τους δύο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνεται να εμφανίζεται με «αριστερές ιστορικές αναφορές», ενάντια στη «δεξιά», στην προσπάθεια να συσπειρώσει κόσμο που αισθάνεται αριστερός και έχει προσδοκίες, βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για το «νέο ξέφωτο» που του τάζουν. Στο στόχαστρο από την κάλπικη αντιπαράθεση προσπαθούν να βάλουν το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση, που αποτελούν αντίπαλο δέος στη στρατηγική του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν απαρέγκλιτα.

Το «τυράκι»…
Στην προπαγανδιστική αυτή εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, εξαγγέλλονται και τα γνωστά πλέον μέτρα διαχείρισης – ανακύκλωσης της φτώχειας. Τα λεγόμενα «αντίμετρα» και μερικές ψευτοπαροχές, ως απόδειξη τάχα των προθέσεων να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Τα όποια ψίχουλα αφορούν ένα τμήμα, κυριολεκτικά εξαθλιωμένους με «παροχές» που γίνονται από το όποιο περίσσευμα από τους λιγότερο φτωχούς.

Η υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σύστημα έχει ευρύτερη σημασία.Είναι διαρκής η προσπάθειά τουνα αναβαπτίσει ως προοδευτική δύναμη τη σοσιαλδημοκρατία με την γνωστή βρώμικη δουλειά της από τα έργα και ημέρες του ΠΑΣΟΚ… Να «διορθώσει» και να φέρει τάχα «στο σωστό δρόμο» τα διάφορα τμήματά της από «νεοφιλελευθερισμό», με τον ίδιο να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα «νέο» σοσιαλδημοκρατικό πόλο. Αυτό του τον ρόλο στηρίζουν τμήματα και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, τη στιγμή διατηρούν δεσμούς και με το παλιό ΠΑΣΟΚ. Για το ρόλο του στην αντιλαϊκή πολιτική και την κοροϊδία τον συγχαίρουν οι καπιταλιστές σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ ενώ όλοι μαζί υπόσχονται και συνέχεια, χωρίς «επιστροφή».

Απάντηση στις παγίδες να δώσει ο λαός με το ΚΚΕ.
Η αναπαλαίωση άλλωστε περιλαμβάνει, όπως αναμενόταν, παλιά φθαρμένα υλικά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, πρωταγωνιστές των «μνημονιακών κυβερνήσεών», όπως φάνηκε στον  ανασχηματισμό. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή του «παλιού» που υποτίθεται ότι αντιπάλευε. Σήμερα, καλεί το λαό να τον στηρίξει για να μην επιστρέψει στην πολιτική που ούτως ή άλλως ο ίδιος συνεχίζει!

Ό,τι κι αν κάνουν, όσες παραπλανητικές συνταγές κι αν επιστρατεύσουν όπως κι αν «κόψουν και μοιράσουν» την τράπουλα του αστικού πολιτικού συστήματος, το παιχνίδι αυτό είναι στημένο στα μέτρα του κεφαλαίου και τα σχέδιά τους είναι εχθρικά στο λαό. Τις παγίδες αυτές οι εργαζόμενοι μπορούν να τις αχρηστέψουν με τη δική τους συμμαχία και πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.