Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τιμή στον Στυλιανό Παναγυφτόπουλο με επιμνημόσυνη δέηση και με πτήση από τους...

Τιμή στον Στυλιανό Παναγυφτόπουλο με επιμνημόσυνη δέηση και με πτήση από τους συναδέλφους του

159

Με δύο F-16 να αποδίδουν τιμές περνώντας σε χαμηλό ύψος πάνω από τη Χίο, λίγη ώρα πριν οι συμμετέχοντες στη φετινή επιμνημόσυνη δέηση ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, συνοδεύτηκαν οι φετινές τιμητικές εκδηλώσεις, παρουσία της συζύγου και του γιου τού ήρωα Επισμηναγού Στυλιανού Παναγυφτόπουλου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της αναθηματικής στήλης στη Λεωφόρο Ενώσεως, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Αγίου Ισιδώρου της Εκκλησίας της Χίου τον ήρωα Επισμηναγό, επιδίδοντας το παράσημο στο γιο του Παναγιώτη.

“Σαν ένα δείγμα ότι η εκκλησία της Χίου ευγνωμονεί και προσεύχεται να σκεπάζει πάντοτε ολόκληρο το Αιγαίο μας, για χάρη του οποίου θυσιάστηκε”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χίου και τονίζοντας ότι για πρώτη φορά δίνεται σε έναν άνθρωπο μετά το θάνατό του αυτό το παράσημο.

Έχοντας τον ίδιο βαθμό με τον πατέρα του ο Μηχανικός της Π.Α. Παναγιώτης Παναγυφτόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους της μητέρας του Αγγελικής για τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στη Χίο.
“…πραγματικά δεν τον ξεχνά η Χίος και οι νεκροί χάνονται μόνο όταν τους ξεχνάμε εμείς οι ζωντανοί. Είναι πολύ σημαντικό και μας τιμά πάρα πολύ με το μνημόσυνο που κάνετε’, σημείωσε.

“Οταν συναντώ Χιώτες στην Αθήνα και ακούν το όνομά μου, έχουν την ίδια αντίδραση που έχουν και εδώ σήμερα”, σημείωσε συγκινημένος.

Ο Υποσμηναγός (Ι) Στυλιανός Παναγυφτόπουλος γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1966.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού (Ι).
Υπηρετούσε στην 342 ΜΠΚ (Μοίρα Παντός Καιρού) της 114 ΠΜ (Πτέρυγα Μάχης).
Την 7η Νοεμβρίου 1994 και ώρα 2.20 μετά το μεσημέρι, καθώς εκτελούσε πτήση σε προγραμματισμένη άσκηση με αεροσκάφος Mirage F-1CG στη διαδρομή Τανάγρα-Λέσβος-Χίος συντρίβεται λίγα μέτρα από τη παραλία στη Λεωφόρο Ενώσεως στο ύψος της Βίλας Μίχαλου, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή πάλεψε και τα κατάφερε να μην πέσει στον παραλιακό δρόμο της Χίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: https://voreioaigaio.ert.gr/