Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Την επαναλειτουργία του Δημοτικού CINE-Κήπος ζητά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων- ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την επαναλειτουργία του Δημοτικού CINE-Κήπος ζητά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων- ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

135

Να λειτουργήσει ξανά ο “CINE-κήπος” και να μην δοθεί σε ιδιώτη, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.
Υλοποιώντας την απόφαση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του, το Σωματείο αναδεικνύει το ζήτημα του κλειστού θερινού κινηματογράφου.
Μάλιστα από αυτή την Παρασκευή, 9/7, στις 9.00 το βράδυ πραγματοποιούν προβολές ταινιών, δίπλα στο «CINEκήπος». Θα προβληθεί η ταινία- ντοκιμαντέρ “SISCO”, του Michael Francis Moore, που θίγει το αμερικανικό σύστημα υγείας, επικεντρώνοντας στην πολιτική των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και στις κοινωνικές ασφαλίσεις.

Κάλεσμα Σωματείου
“Το ζήτημα του πολιτισμού θεωρούμε ότι θα πρέπει να απασχολεί τα Σωματεία του νησιού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε με τον εγκλεισμό λόγω της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στην πράξη αποδείχτηκε ανώφελο μιας και δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισής της (ουσιαστική ενίσχυση στο σύστημα υγείας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κ.τ.λ.). Παράλληλα οι άνθρωποι του πολιτισμού έχουν δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα και στο νησί μας μένοντας χωρίς εισόδημα αντιμετωπίζοντας προβλήματα επιβίωσης”, αναφέρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Αντιδρώντας στη Δημοτική Αρχή Χίου που φέτος κράτησε κλειστό το CINE-Κήπος, λόγω κόστους, καλεί άλλα σωματεία, φορείς, Πολιτιστικούς Συλλόγους, ανθρώπους του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και όλους τους εργαζόμενους του νησιού να διεκδικήσουν “να λειτουργήσει ξανά ο θερινός κινηματογράφος με αποκλειστική ευθύνη και λειτουργία του Δήμου, με φθηνό εισιτήριο και δωρεάν για ανέργους, πολύτεκνους, ΑΜεΑ κ.τ.λ., να μη δοθεί σε ιδιώτη, και παράλληλα να αξιοποιηθεί ο χώρος του “CINEκήπος” και για άλλους πολιτιστικούς σκοπούς όπως μουσικά σχήματα, ως εκθεσιακός χώρος κ.τ.λ.”.

Εκτός από την Παρασκευή 9 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί προβολή και την επόμενη Παρασκευή, 16 Ιούλη 2021, με την ταινία «Δυστυχώς Απουσιάζατε», του KenLoach.

Διαφήμιση