Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Την Πέμπτη, 31/5, η δίκη για την επίθεση κατά Χιώτη δημοσιογράφου

Την Πέμπτη, 31/5, η δίκη για την επίθεση κατά Χιώτη δημοσιογράφου

118

Δικάζεται την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, ο Ματθαίος Μερμηγκούσης, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 επιτέθηκε και κτύπησε τον διευθυντή της τοπικής ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννη Στεβή.
Ο κ. Μερμηγκούσης παραπέμπεται με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας.
Η επίθεση αυτή είχε σημειωθεί στην διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης και πορείας προς τον καταυλισμό της Σούδας, το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2016.
Ο κ. Μερμηγκούσης βγήκε μέσα από το πλήθος των συγκεντρωμένων, κτύπησε τον κ. Στεβή στα χέρια και του πέταξε στο έδαφος την βιντεοκάμερα, την οποία αρνήθηκε να του παραδώσει παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του και την έδωσε σε παριστάμενο αστυνομικό.

Σ.σ. ώρα 12.30, μετά από υποβολή αιτήματος εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης για την κλήτευση ενός αστυνομικού, ο οποίος ήταν εκείνος που παρέλαβε από τον κατηγορούμενο την κάμερα που πέταξε από τα χέρια του κ. Στεβή.
Η δίκη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, θα συνεχιστεί στη 13.30 σήμερα Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, προκειμένου να παραστεί και να καταθέσει ο κλητευθείς αστυνομικός.