Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Το όραμα έγινε πράξη- επανίδρυση με φοιτητές για το Τμήμα Τουρισμού!

Το όραμα έγινε πράξη- επανίδρυση με φοιτητές για το Τμήμα Τουρισμού!

205

Αυτή τη φορά το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν έχει όπως την πρώτη φορά ίδρυσής του το 2010 μόνο Πρόεδρο Τμήματος, έχει και φοιτητές τους οποίους και υποδέχτηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για την επανίδρυσή του τμήματος το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Τουρισμού, Στέφανος Γκρίτζαλης επισήμανε ιδιαίτερα ότι στους κλάδους- πυλώνες της ανάπτυξης που είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία και τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει να επιδείξει τμήματα.
Ο Κοσμήτορας Καθηγητής Γιάννης Καρκαζής αναφέρθηκε στην διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και στην ιστορία του που ξεκινά από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης που οραματίστηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και έκανε πράξη μέχρι την καταστροφή της Σμύρνης ο σπουδαίος μαθηματικός Καραθεοδωρής.
Συγκινησιακή η ατμόσφαιρα με δύο πρώην καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Γεράσιμο Ζαχαράτο και Πάρι Τσιάρτα και με έντονη παρουσία στο μεταπτυχιακό του τουρισμού να αναφέρονται στη σημασία του τμήματος.
Παρουσία των τοπικών αρχών αλλά και εκπροσώπων του τουρισμού, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη συνεργασία που θα πρέπει να έχει το Τμήμα με την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα.
Σημαντικό επίσης ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πρώτοι 70 φοιτητές είχαν από τις πρώτες επιλογές το Τμήμα Τουρισμού και εκφράζοντας την πεποίθηση για απόκτηση υψηλών εφοδίων στην βγαίνοντας μελλοντικά στην αγορά εργασίας.