Αρχική Απόψεις Aρθρα Το Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ στο πλευρό των ΑμεΑ, του Ν. Ροδίτη

Το Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ στο πλευρό των ΑμεΑ, του Ν. Ροδίτη

139

Με αφορμή της 3η Δεκέμβρη η Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ συντάσσεται με το αναπηρικό κίνημα της χώρας μας, που απαιτεί σεβασμό στις αξίες της αυτονομίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας για τα άτομα με αναπηρία, καταδικάζει την άνιση μεταχείριση και τις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές και διεκδικεί να γίνει κτήμα όλης της κοινωνίας ότι η Αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συντάσσεται με το κίνημα που παλεύει και απαιτεί για πλήρεις δημόσιες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα, που απορρίπτει τις λογικές  «κόστους –οφέλους», που πηγάζουν από μνημονιακές και μεταμνημονιακές κυβερνήσεις, που υπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, που αντιμετωπίζουν το χώρο και τον πόνο των ΑμεΑ ως πεδίο κερδοφορίας. Αυτές οι λογικές έχουν ως αποτέλεσμα οι λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, οι ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία να αποτελούν ανεπίτρεπτο “κόστος” για το «επιχειρείν»…

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
του Νίκου Ροδίτη
αναδημοσίευση από το ΚΑΡΦΙ,
8/12/2018

Σημαίνει μονιμοποίηση και επέκταση των κρατικών περικοπών για την ανάπτυξη, στελέχωση και τον εξοπλισμό των απαραίτητων δημόσιων μονάδων για τη στήριξη των αναγκών τους, περικοπή των συντάξεων και των αναπηρικών επιδομάτων. Σημαίνει επέκταση της “ατομικής ευθύνης” για την αντιμετώπιση μεγαλύτερου από πριν μέρους των αναγκών των ανθρώπων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και περιορισμό της κρατικής ευθύνης στα “ελάχιστα βασικά πακέτα” παροχών, κυρίως για όσους εντάσσονται στην ακραία φτώχεια. Σημαίνει υποκατάσταση της κρατικής ευθύνης από τη “φιλανθρωπία”, τον επί πληρωμή “εθελοντισμό” των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αποσπασματικές, ληξιπρόθεσμες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Η Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου της  ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΕΙ:
1.
Υψηλού επιπέδου σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Ειδικής Αγωγής για όλο το λαό και πολύ περισσότερο για τα ΑμεΑ. Στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με επαρκές, μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.
2. Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 100% δωρεάν προληπτικές εξετάσεις π.χ. προγεννητικός έλεγχος, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας κλπ.
3. Να σταματήσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι με αναπηρία και χρόνια πάθηση να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, επεμβάσεις, για υγειονομικό υλικό και ειδικά τεχνολογικά βοηθήματα. Το κόστος να επιβαρύνει 100% τον κρατικό προϋπολογισμό και να παρέχονται δωρεάν.
4. Καμία περικοπή σε επιδόματα και συντάξεις. Κανένα επίδομα αναπηρίας κάτω από 600 ευρώ, επέκταση στις κατηγορίες που σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, σκλήρυνση κατά πλάκας, Αλτσχάιμερ κ.τ.λ.).
5. Μαζικές προσλήψεις ΑμεΑ, με ευθύνη του κράτους, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας και της ανεργίας.

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΙΕΣΤΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.