Αρχική Πολιτισμός Βιβλία «Το μήνυμα», εκδόσεις αλφα πι, από τη Μέλη Βυζανιάρη- Τσακού

«Το μήνυμα», εκδόσεις αλφα πι, από τη Μέλη Βυζανιάρη- Τσακού

163

Αναδρομή στο παρελθόν, κάνοντας χρήση της λογοτεχνικής τεχνικής του φλας μπακ, κάνει στο τελευταίο της βιβλίο (Το μήνυμα, εκδόσεις αλφα πι),η Μέλη Βυζανιάρη – Τσάκου.
Με αυτόν τον τρόπο «…μια νέα ιστορία ξεδιπλώνεται στον αναγνώστη, ένα νέο γεγονός παρεμβάλλεται –χρονικά και θεματικά- στην ιστορία μας», σημειώνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.
«Ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο έργο, που βλέπει την ιστορία του τόπου μας μέσα από τους ήρωες, και θίγει ζητήματα που, και στις μέρες μας, μας πονούν, όπως αυτό της προσφυγιάς, του ξεριζωμού, της φτώχειας κι αβεβαιότητας που ζουν αυτοί οι άνθρωποι».
Στο 6ο βιβλίο της η συγγραφέας, από το 2004 που έκανε την παρουσία της με το μυθιστόρημα «Σαν το γάργαρο νεράκι», ο λόγος τρέχει πιο γρήγορα «(σ)το μήνυμα». Η ιστορία έχει μια απλότητα, που την κάνει πιο άμεση και από την άλλη με ένα έντεχνο τρόπο η Μέλη Τσάκου παρεμβάλει στοιχεία της σύγχρονης ιστορίας του νησιού και της χώρας μας γενικότερα.
«Μιλάμε πλέον, όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο, για ένα αυτοτελώς ιστορικό διήγημα με αρχή, πλοκή και τέλος, μια ιστορία, που χιλιάδες όμοιές της έχει να δηγηθεί τα νησί μας από την ιστορία του και –δυστυχώς- και στο παρόν του.
«Γιατί όπως αναφέρεται και στο έργο, «η Ιστορία κι η ιστορία μας συναντιούνται»,».


«Το μήνυμα» της Μέλης Βυζανιάρη- Τσακού, εκδόσεις αλφα πι, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017, στις 8.00 μμ, στο ξενοδοχείο Ρίζικο στον Κάμπο, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα ΘΑΛίΑ.