Αρχική Νέα Τοπικά Τους έστειλαν την… Αστυνομία γιατί μοίραζαν ανακοίνωση υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων...

Τους έστειλαν την… Αστυνομία γιατί μοίραζαν ανακοίνωση υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων έξω από το 2ο Δημοτικό

124

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, 10/10/2018, ο Πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Άρης Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Στέφανος Τσίγκος και το μέλος του Συλλόγου Γυναικών Μαρίνα Κυριάκου, με αφορμή τα όσα συνέβησαν το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Συγκεκριμένα, μέλη των παραπάνω σωματείων βρέθηκαν έξω από το σχολείο και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για τις ΔΥΕΠ. Όπως φαίνεται όμως, κάποιοι ενοχλήθηκαν από την κίνηση αυτή και κάλεσαν την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι άνδρες της Αστυνομίας, ζήτησαν αρχικά από τους συνδικαλιστές να αποχωρήσουν από το χώρο. Ωστόσο, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν τελείται κάποια παράνομη πράξη η Αστυνομία αποχώρησε.

Κοινή ανακοίνωση Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Συλλόγου Γυναικών για το συμβάν
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καταδικάζουν την προσπάθεια παρεμπόδισής μας, με την κλήση της αστυνομίας, να ενημερώσουμε με τις θέσεις μας αναφορικά με το δικαίωμα των προσφυγόπουλων να πάνε στο σχολείο, τους γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου.
Τις ανακοινώσεις μας τις είχαμε δημοσιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ και αντίστοιχη ενέργεια είχαμε πραγματοποιήσει σε σχολεία, εκφράζοντας την ξεκάθαρη θέση μας υπέρ αυτού του δικαιώματος των προσφυγόπουλων, διεκδικώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα μέτρα.
Η κλήση της αστυνομίας, δείχνει ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις με σκοπό να αποπροσανατολίσουν από το βασικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου στη μόρφωση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τις μητέρες, να επαγρυπνούν. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν αποδέκτες τέτοιων ενεργειών φίμωσης συνδικαλιστών αλλά και εκφοβισμού.
Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στο καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων σε όλα τα σχολεία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: kounoupi.gr