Ανοίγει πανιά την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, το τριήμερο φεστιβάλ της Cineμάθειας που διοργανώνει ο Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Στο 6ο φεστιβάλ 45 μαθητικές ομάδες από Γυμνάσια και Λύκεια των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.
Διαγωνίζονται στις 4 θεματικές κατηγορίες· για γυμνάσια – λύκεια και στις κατηγορίες μυθοπλασία- ντοκιμαντέρ, στηριγμένα στη δημιουργία τους πάνω σε ένα ποίημα, τραγούδι, διήγημα ή θρύλο και με τίτλο «Κεντώντας το δέντρο της μνήμης».
29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου οι προβολές θα γίνονται στο CINE- κήπος της Χίου με πρώτη προβολή στις 8.15 το βράδυ.
Την τελευταία μέρα αναμένονται αντιπροσωπείες ομάδων από Λέσβο και Λήμνο, όπου με την ολοκλήρωση των προβολών θα γίνει και η απονομή βραβείων.
Να σημειωθεί ότι ο θεσμός της CINEμάθειας έχει την υποστήριξη του Δήμου Χίου και της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Πρόγραμμα 1ης Μέρας