Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τριήμερο σε Λέρο, Κω και Σάμο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης...

Τριήμερο σε Λέρο, Κω και Σάμο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης

131

Σε Λέρο, Κω και Σάμο θα βρεθεί το τριήμερο, αρχής γενομένης από το Σάββατο 25/1/20, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν τα Κλειστά Κέντρα Κράτησης.
Συγκεκριμένα το Σάββατο θα μεταβεί στη Λέρο, όπου και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Διοικητή του ΚΥΤ και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Λέρου και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πολεμικού Ναυτικού.
Εν συνεχεία, ο κ. Μηταράκης θα συμμετάσχει στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέρου.
Αμέσως μετά, θα αναχωρήσει για την Κω, προκειμένου να λάβει μέρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω και θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί από τον Διοικητή του ΚΥΤ και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κω και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Ελληνικού Στρατού. Τέλος, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας Πυλίου.
Την Δευτέρα, 27/1, ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στη Σάμο, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τους Δημάρχους του νησιού.
Κατόπιν, θα παραχωρήσει συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αμέσως μετά, θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων.
Τέλος, θα συμμετάσχει στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου.