Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Βανδαλισμοί στο Seatrac στη Δασκαλόπετρα

Βανδαλισμοί στο Seatrac στη Δασκαλόπετρα

269

Σοβαρότατη ζημιά στην εγκατάσταση του μηχανήματος seatrac που επιτρέπει στα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, διαπίστωσε ο Δήμος Χίου στην παραλία της Δασκαλόπετρας.
Μετά από έλεγχο που έγινε στο διάδρομο του πρωτοποριακού μηχανισμού, πατέντας του πανεπιστημίου της Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν πειράξει το διάδρομο και είχαν ξεβιδώσει τα παξιμάδια.
Τη σχετική καταγγελία κάνει ο αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Καραμανής, που όπως σημειώνει τους ενημέρωσε η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Σοφία Μιχάλη. Η κα Μιχάλα ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα, αφού χρησιμοποιώντας το μηχανισμό διαπίστωσε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει την αντίστροφη διαδρομή· να επιστρέψει δηλαδή από το νερό στην ξηρά. Ευτυχώς όμως είχε συνοδό και με τη βοήθεια και λουομένων κατάφερε να βγει από τη θάλασσα.

«Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσους αγώνες, να πέφτει θύμα δολιοφθοράς, ένα μηχάνημα που προσφέρει σημαντική βοήθεια στα άτομα με αναπηρία και μόνο οφέλη μπορεί να δώσει στην περιοχή και στο νησί», μας λέει η πρόεδρος του ΠΣΑΜΕΑ Σοφία Μιχάλα.


Όπως σημειώνει πάντως στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ο αντιδήμαρχος κ. Καραμανής, δεν είναι η πρώτη φορά που η εγκατάσταση έπεσε θύμα δολιοφθοράς.
«Όταν το χειμώνα κατέστρεψαν την πινακίδα που γράφει «πρόσβαση αμεα» στη Δασκαλόπετρα, το θεώρησα ως πράξη άμυαλου εφήβου. Όταν ξεκινήσαμε την εγκατάσταση του πριν μερικές εβδομάδες και διαπιστώσαμε ότι έκλεψαν τη μπαταρία του, το θεώρησα ως πράξη κάποιου βλ… που δε γνώριζε τη χρησιμότητά της. Όταν εγκαταστήσαμε τα αποδυτήρια και είδα μέσα τα γκράφιτι, συνέχισα καλόπιστα, να πιστεύω τη θεωρία περί άμυαλων εφήβων. Όταν σήμερα όμως με ενημέρωσε η πρόεδρος του συλλόγου ότι κάτι δεν πάει καλά με το seatrac, έστειλα τον εγκαταστάτη να ελέγξει και αυτός με ενημέρωσε ότι κάποιος έχει πειράξει το διάδρομο και έχει ξεβιδώσει τα παξιμάδια, οι δικαιολογίες τελείωσαν.
Προφανώς και θα υποβληθεί μήνυση και προφανώς το seatrac θα προστατευτεί με κάθε τρόπο. Προσεχώς θα ενεργοποιήσουμε και την κάμερά του και θα δώσουμε link για live εικόνα, ώστε να μπορούμε όλοι να το ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή.
Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, ο στόχος παραμένει να εγκαταστήσουμε κι άλλα στο νησί μας και θα το κάνουμε», σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
«Οτι και εάν είναι η κοινωνία μας πρέπει να προστατευθεί! Το χρωστάμε στους ανθρώπους που περίμεναν χθες και σήμερα να κάνουν μπάνιο καθηλωμένοι σε ένα αμαξίδιο… Ας μην λέμε πια στον βανδαλισμό «… εντάξει μωρέ…παιδιά είναι…», σχολιάζει στην ίδια ανάρτηση και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και ενώ ο Δήμος προσπαθεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για ακόμα τεσσάρων μηχανισμών που θα τοποθετηθούν σε ισάριθμες παραλίες του νησιού· πιθανόν και αυτό το καλοκαίρι.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr